Domov > Dodiplomski programi > Visokošolski učitelji v dodiplomskih programih > Natalie C. Postružnik

mag. Natalie C. Postružnik, višja predavateljica

natalie.c.postruznik@net.doba.si

Nosilka predmetov: Dogodki in sponzorstvo, Management dogodkov, Odnosi z javnostmi in oglaševanje,  Odnosi z javnostmi in družbena odgovornost

 

Mag. Natalie C. Postružnik združuje znanja s področja informacijske tehnologije (SERŠ), novinarstva (FDV), nemškega jezika s književnostjo ter lingvistike (FF, Karl-Franzes Universitaet; Albert-Ludwigs Universitaet) ter menedžmenta (doktorska kandidatka na FKPV). Tri leta je predsednikovala stanovski organizaciji PRSS (Public Relations Society of Slovenia), še dve dodatni leti pa je bila izvoljena podpredsednica tega društva. V 2013 je stopila na samostojno pot s podjetjem Insights d.o.o., kjer kot licencirana coachinja za vrhnji menedžment (licenca AoEC London) in mednarodno licencirana coachinja s konji (Franziska Muller Akademie fur Pferdegestuztes Coaching) med drugim vodi mednarodni projekt za opolnomočenje žensk v projektu Equal Power to the Women.

Pred tem je bila na Zavarovalnici Maribor (ZM) dobrih 13 let, kjer je skrbela za strateški komunikacijski menedžment, med drugim pa v tem času operativno vodila projekte vstopa na avstrijski trg, uvedbe evra v poslovanje ZM, bila iniciator pridobitve certifikata Družini prijazno podjetje kot prvega, pilotnega podjetja za Slovenijo, iniciirala sodelovanje pri raziskavi Zlata nit, kjer je bila ZM dvakrat uvrščena med finaliste najboljših zaposlovalcev; v času, ko je bila na ZM pooblaščena še za tržno-komunikacijsko področje, je le-ta za te aktivnosti prejela nagrado Bronze Drum. Pod njenim vodstvom je ZM prejela še nagrade za Naj letno poročilo med finančnimi institucijami v Sloveniji, Finalist najboljših spletnih mest med finančnimi institucijami na Balkanu, Priznanje InCo/InJo za inovativno komunikacijsko strategijo ter Priznanje Mediad za inovativno komunikacijsko interno prakso. Bila je ena najbolje ocenjenih internih predavateljic v ZM s povprečno oceno 9,91 (na lestvici od 1 do 10).

Je članica strokovnega sveta projekta Zlata nit (najboljši zaposlovalec v Sloveniji) ter članica žirije za izbor družbeno-odgovornih praks Horus od leta 2010 naprej. Osem let je bila članica  UO NK Maribor, dve leti Zlati kamen (iskanje najbolj prodorne občine v Sloveniji) ter soustanoviteljica Inštituta za razvoj družbene odgovornosti, kot tudi vrste izbornih komisij in žirij. Morda omenimo njeno funkcijo izvoljene članice upravnega odbora oglaševalcev v Slovenski oglaševalski zbornici (2010) in izvoljene članice upravnega odbora Secije mladih menedžerjev v Združenju Manager (2009 – 2013)

V letu 2009 je prejela najvišje priznanje PRSS-ja PiarNaKvadrat osebnost, pa tudi priznanje za inovacijsko komunikacijsko strategijo (InCo/InJo), v 2010/2011, 2012/2013, 2014/15 pa naziva Naj učiteljica po izboru študentov DOBA Fakultete. Je sourednica knjige Trg, trgovina in potrošnik.

Kot članica nadzornega odbora Fundacije za spodbujanje otrokovega razvoja do 2013 in kot soustanoviteljica Društva za spodbujanje mreženja verjame v pozitivno energijo in boljšo prihodnost. Ima opravljen reiki I in reiki II ter pridobljeno certificirano diplomo AoEC za Executive Business Coacha (2013) ter certifikat »Equine Assisted Coaching (2016).  Je mentorica v programu Uči se od najboljših Zavoda Y (od 2013), mentorskega programa Združenja Manager ter predavateljica na podiplomskem študiju Visoke šole za novinarstvo in odnose z javnostmi v Skopju, Makedonija (od 2012).

Profili:

Berite me na:

Print