Domov > Dogodki > Le kakšen naj bo vodja naše prihodnosti?

Le kakšen naj bo vodja naše prihodnosti?

Online, 12. 4. 2013, ob 18.00

Na magistrskih programih bomo gostili zanimivega strokovnjaka, doc.dr. Jara Berceta. Na online predavanju nam bo predstavil Vrline uspešnega vodje z vidika borilnih veščin in tako izzval magistrske študente k razmišljanju o sodobnih, drugačnih pristopih k vodenju.

Jaro Berce je strokovnjak s področij naravoslovnih in družboslovnih ved, managementa in podjetništva, ki svetuje vodstvenemu kadru v privatnem in javnem sektorju. Zaradi vizionarskih vodstvenih sposobnosti in komunikacijskih spretnosti zna oblikovati in usmerjati tim visoko usposobljenih posameznikov v harmoniji k odličnosti. Odlikujejo ga številni dosežki na področju strateških rešitev v smislu stroškovne učinkovitosti, med drugim tudi v mednarodnih podjetjih. V zadnjem obdobju je izdal knjigo Leadership by Virtue. Knjiga opisuje »ne-zahodni« pristop pri vodenju organizacije ali pa tudi svojega življenja. Namreč uporabljena temeljna načela in filozofije vzhodnjaških borilnih veščin ponujajo, da v današnjih medkulturnih globalnih okoljih izničimo vplive »šuma kulture«, ki v vsakem od nas (podzavestno) vpliva na vse naše vrednote, etiko in moralo.

Več o sami knjigi lahko preberete oz. pokomentirate na njegovem prav za to postavljenem blogu ali na Facebook strani knjige.

Dogodek spremljajte tudi na Twitterju @ďoba_tw, #dobadogodek

Nazaj na seznam Print