Domov > Dogodki > 2017 > Dr. Franjo Štiblar v DOBI Izzivov

Dr. Franjo Štiblar v DOBI Izzivov

DOBA, 17.10.2017, ob 17.00

Spominjanja, ki delujejo v okviru Zveze kulturnih društev, in DOBA Maribor skupaj pripravljata serijo srečanj, ki smo jih poimenovali DOBA Izzivov.

Profesor dr. Franjo Štiblar bo govoril o gospodarskih in političnih aktualnostih na Štajerskem, v Sloveniji in svetu.

Pridružite se nam v torek, 17. oktobra 2017, ob 17. uri na DOBI, Prešernova ulica 1, v Mariboru. Predavanje bo potekalo v predavalnici 7, v I. nadstropju.

Prosimo vas za prijavo po e-pošti karmen.jurenec@doba.si najkasneje do ponedeljka, 16. oktobra 2017.

Prof. dr. Franjo Štiblar, rojen Mariborčan, je doštudiral ekonomijo v Ljubljani, Beogradu in na Univerzi Pennsylvania pri nobelovcu L. R. Kleinu. Izhaja iz znanstvenega kroga Aleksandra Bajta in predava na Univerzi v Ljubljani, Bologni, Podgorici ter v preteklosti na J. Hopkins v ZDA. Je mednarodno priznan strokovnjak za finance in bančništvo ter angažiran intelektualec, ki se kritično odziva na aktualno dogajanje. Med njegovimi zelo številnimi objavami posebej opozarjamo na knjige Balkanski konflikt in njegove rešitve (2007), Svetovna kriza in Slovenci (2008), Bančništvo kot hrbtenica samostojne Slovenije (2010), Finančni trgi, akterji, instrumenti, posli (2013), Infrastruktura Slovenije (2016).

Nazaj na seznam Print