Domov > Dogodki > 2017 > Okrogla miza o trendih spreminjajočih kompetenc v turizmu z ministrom Zdravkom Počivalškom

Okrogla miza o trendih spreminjajočih kompetenc v turizmu z ministrom Zdravkom Počivalškom

DOBA Fakulteta, 4. 12. 2017, ob 15.00

Spodbudili bomo razpravo o kadrih v turizmu/katere kompetence morajo imeti zaposleni v turizmu ter o strateškem in operativnem upravljanju destinacij.

Slovenija je že postala prepoznavna turistična destinacija. Podiramo rekorde, a imamo tudi  nekaj težav. Vse kaže, da se bo dinamika povečevanja turistov v Sloveniji, tako kot v svetu, nadaljevala tudi v prihodnjih letih. 

Tega se moramo veseliti in se na to pripraviti, saj turistov ni nikoli preveč.

Kje so naši skriti potenciali in kako se bomo lotili izzivov, je zapisano v Strategiji trajnostne rasti slovenskega turizma 2017-2021. Ključne poudarke strategije bo predstavil osrednji gost okrogle mize minister za gospodarski razvoj in tehnologijo gospod Zdravko Počivalšek.

V nadaljevanju bodo strokovnjaki razmišljali o tem ali je v Sloveniji preveč ali premalo turistov in kako se pripraviti na njihove prihode?

Namen okrogle mize je spodbuditi razpravo o skrbi za zaposlene in o razvoju  kadrov v turizmu – katera znanja in kompetence potrebujemo v turizmu in kje so razlogi, da imamo kadrov premalo. Izmenjali bomo tudi izkušnje o strateškem in operativnem upravljanju destinacij in o pomenu učinkovitega menedžmenta na področju turizma.

Okroglo mizo bodo soustvarjali:

Okroglo mizo bo vodila Jasna Dominko Baloh, direktorica DOBA Fakultete

Informacije o dogodku

Datum Ponedeljek, 4. december, ob 15.00
Lokacija DOBA Fakulteta Maribor, Prešernova ulica 1, Maribor (zemljevid). Parkiranje je možno v neposredni bližini fakultete, v garažni hiši Union
Prijava Udeležba je brezplačna, a je zaradi omejitve mest prijava obvezna
Kontakt Karmen Jurenec, 02 228 38 60, karmen.jurenec@doba.si
Nazaj na seznam Print