Domov > Novice > Prenova študijskih programov z diplomanti, delodajalci in zunanjimi eksperti

Prenova študijskih programov z diplomanti, delodajalci in zunanjimi eksperti

Študenti DOBA Fakultete bodo v kratkem lahko študirali v prenovljenih programih, ki bodo še bolj odražali aktualne potrebe gospodarstva, predvsem malih in srednje velikih podjetij.

Delodajalci od novo zaposlenih namreč pričakujejo predvsem veliko mero samostojnosti pri delu, proaktivnost, povezovanje področij, splošno razgledanost, hitro učljivost ter praktična znanja.

 

Da bi z vidika sedanjih in prihodnjih potreb po znanjih in kompetencah, ki jih razvijajo poslovne šole, prevetrili programe in oblikovali predloge za dopolnitev in nadaljnji razvoj programov na DOBA Fakulteti, smo 11. 4. 2013 ustanovili programski sosvet. Sestavljajo ga diplomanti, delodajalci in zunanji eksperti.

 

Na svoji prvi seji so sprejeli dve ključni usmeritvi za nadaljnji razvoj študijskih programov na DOBA Fakultete: horizontalni pristopi pri opredeljevanju kompetenc, ki spodbujajo medsektorsko in medpredmetno povezovanje in prilagajanje kompetenc, vsebine in izvedbe predmetov potrebam malih in srednjih velikih podjetjih. 

 

V prenovljenih programih bodo študenti DOBA Fakultete imeli možnost, da pridobivajo znanja in kompetence, potrebne ne samo za potrebe delovnega mesta, ampak širše – potrebne povsem za vsestranski lastni razvoj.

Nazaj na seznam Print