Domov > Novice > Tehnična novost za boljše študijsko delo

Tehnična novost za boljše študijsko delo

Za vas pripravljamo nadgradnjo storitev elektronske pošte Live@edu na sodobno zbirko rešitev Office 365 za izobraževanje. Office 365 prinaša nove možnosti uporabe elektronske pošte, deljenja dokumentov in komunikacije, ki vam olajša študijsko delo in sodelovanje v skupinah. Načrtujemo, da bodo nove storitve na voljo že v četrtek, 23. 5.

Bistvene spremembe

Dostopni podatki za storitve se ne spreminjajo, če vedno boste lahko uporabili uporabniško ime in geslo, kot v trenutni storitvi Live@edu. Po nadgradnji boste imeli dva ločena računa:

 1. Šolski Office 365 račun. S tem računom boste še naprej dostopali do svoje elektronske pošte, hkrati pa tudi do novih storitev SharePoint in Lync. Ta račun upravlja DOBA, ki lahko izvede ponastavitev gesla.

 2. Osebni Microsoft račun. Z njim boste ohranili dostop do obstoječih dokumentov v storitvi SkyDrive, do orodja Skype in drugih storitev Microsoft. DOBA po migraciji tega računa več ne upravlja, posledično tudi ne more ponastaviti gesla, če bi ga slučajno pozabili.

Kaj lahko pričakujete

E-pošta. Še vedno boste uporabljali enak e-poštni naslov, le da bo na voljo več prostora, kar 25 GB. Dostop preko programa Outlook ali mobilnih telefonov se ne spremeni, preko spletnega brskalnika pa boste po novem dostopali na naslovu https://www.outlook.com/net.doba.si. Morda boste morali zapreti in ponovno odpreti program Outlook.

Deljenje dokumentov. Po novem bo na voljo orodje SharePoint za deljenje dokumentov in informacij v ekipi. V tem sklopu so na voljo tudi spletna orodja Word, Excel in PowerPoint, ki omogočajo osnovno urejanje podprtih dokumentov kar v spletnem brskalniku.

Takojšnja komunikacija in konference. Na voljo bo uporaba storitve Lync, ki omogoča takojšnjo komunikacijo, izvedbo spletnih konferenc in omogoča tudi deljenje namizja. Storitev Skype ostaja tudi po nadgradnji, vendar je vezana na vaš osebni Microsoft račun in ne na šolski Office 365 račun.

Kaj morate narediti

Preverite naslednje:

 1. Če uporabljate Internet Explorer 6 ali 7, nadgradite na najnovejšo različico Internet Explorer.
 2. Če uporabljate orodje Microsoft Outlook za branje e-pošte in uporabljate različico 2003, morate nadgraditi najmanj na 2007 ali novejšo, če želite orodje Outlook uporabljati tudi v prihodnje.
 3. Obiščite spletno mesto https://account.live.com/proofs/Manage, se vanj prijavite s svojim osebnim Microsoft računom in nastavite telefonsko številko. V primeru pozabljenega gesla boste tako mnogo lažje geslo ponastavili.
 4. Shranite si naslednje naslove:
  1. Outlook Web App za dostop do e-pošte in koledarjev:
   http://www.outlook.com/net.doba.si
  2. SkyDrive in Messenger:
   http://skydrive.com

Več informacij in pomoč

Več informacij o nadgradnji najdete v Informacijah za uporabnike (v angleščini).

Za dodatne informacije vam je na voljo naša tehnična podpora na podpora@doba.si

Verjamemo, da boste sveže novosti in več prostora za elektronsko pošto z veseljem pozdravili.

   

Nazaj na seznam Print