Domov > Novice > Z novim študijskim letom večja varnost in enostavnejši način dostopa do vseh informacij za študij

Z novim študijskim letom večja varnost in enostavnejši način dostopa do vseh informacij za študij

Študentom, profesorjem in mentorjem Dobe bodo z novim študijskim letom na voljo nekatere pomembne novosti, ki bodo izboljšale vašo uporabniško izkušnjo.

Na Dobi namreč v skladu z najsodobnejšimi trendi in standardi posodabljamo informacijsko infrastrukturo, povečujemo varnost in razpoložljivost informacijskih sistemov.

Kaj novosti prinašajo uporabnikom?
- Do vseh sistemov na Dobi (Blackboard, e-pošta, e-referat in e-indeks) boste dostopali preko varne povezave (https).
- Do vseh sistemov boste dostopali z enkratno prijavo, torej z enkratnim vpisom uporabniškega imena in gesla.
- Uporabniško ime in geslo boste lahko spremenili sami zmeraj, ko boste imeli občutek, da je bilo zlorabljeno.

 Vse novosti bodo seveda vizualno privlačno zapakirane. Nadgradnja infrastrukture prinaša tudi nekatere druge novosti, kot npr. nova orodja za timsko delo  (Lync, SharePoint, Office Web App), da bo vaše timsko delo bolj uspešno.

V ta namen bodo v obdobju med 15. in 17. julijem 2013 potekala večja vzdrževalna dela na strežnikih in omrežju. V tem času bo moten dostop do Blackboarda, e-poštnega predala, e-referata in e-indeksa. Glavna dela se bodo izvajala v ponedeljek, 15. 7., ko strežniki predvidoma ne bodo dostopni ves dan. Naš cilj je, da vsa nujna vzdrževalna dela  opravimo v čim krajšem času. V primeru, da so v tem času pri predmetu predvideni roki za oddajo nalog, se bodo le-ti ustrezno prestavili. Vse podrobne informacije boste našli pri predmetu/splošnih informacijah.

Več informacij o novostih za novo študijsko leto boste v prihodnjih mesecih našli v Blackboardu. Novosti pa bodo posebej predstavljene tudi ob pričetku novega študijskega leta.

Nazaj na seznam Print