Domov > Novice > Zaključili smo s prijetnim mednarodnim druženjem

Zaključili smo s prijetnim mednarodnim druženjem

V vznemirljivi izkušnji, ki jo je ponudil mednarodni teden naše poletne šole z naslovom Creative cross-cultural communication, je uživalo kar 44 študentov.

 

Udeleženci so prišli iz 19 držav. Zastopani so bili vsi kotički Evrope, od Rusije do Portugalske, od Islandije do Grčije in od Francije do Romunije. V spletnih seminarjih so istočasno sodelovali ljudje iz Moskve, Amsterdama, Anglije, Nemčije, Italije, držav Vzhodne Evrope in Baltskih držav.

Prejeli smo številna kakovostna dela, ki so obravnavala različne analize komunikacije v večkulturnih okoljih. Člani skupin so lahko prestopili kulturne in jezikovne ovire. Nekatere skupine so bile zelo tesno povezane in njihovi stiki se preko družbenih omrežij nadaljujejo. Vzpostavili so že upravljanje delitve nalog v poslovnem okolju in ti študentje imajo zdaj ustrezna znanja, ki jim omogočajo, da delajo skupaj ali z drugimi tujci.

30 odstotkov udeležencev je sodelovalo v programih vseživljenjskega učenja kot sta na primer Erasmus in Leonardo v različnih delih Evrope. Zanje je bilo zelo zanimivo povezati svojo mobilnost z virtualno mobilnostjo. V času mednarodnega tedna so študentje, ki so vključeni v programe mobilnosti, imeli možnost zaznati dodaten porast svojih vezi po vsej celini, istočasno pa so vzpostavljali nova večkulturna prijateljstva v državah, kjer potekajo programi vseživljenjskega učenja.

»Z virtualno poletno šolo DOBA Fakultete sem imela priložnost pridobivati spretnosti medkulturnega sodelovanja ter istočasno razvijati svojo mrežo mednarodnih sodelavcev. Spletni seminarji so bili odlični, naloge pa zelo zanimive. Program bi vsem priporočala!« Melissa Schuessler, Velika Britanija

94,4 % študentov bi priporočalo vključitev v mednarodni teden svojim prijateljem in znancem. Po tej zanimivi izkušnji pa se veliko študentov veseli ponovnega sodelovanja v virtualni poletni šoli naslednje leto, saj so spoznali, kako učinkovita in pomembna so ta znanja v njihovem življenju.

Nazaj na seznam Print