Domov > Novice > 2017 > Imate nezaključen študij? Zdaj je čas za spremembo!

Imate nezaključen študij? Zdaj je čas za spremembo!

Ste v preteklosti že študirali na kateri od fakultet v sorodnem programu? Odločite se za nadaljevanje študija, saj je dokazano, da diploma prinaša pozitivne spremembe v karieri.

Ko ste bili mlajši niste imeli predstav, kaj bi sploh radi želeli v življenju. Izbrali ste fakulteto, ki vam je bila takrat najbolj simpatična, ali pa vas je za njo navdušil prijatelj ali celo starši. Niste imeli praktičnih izkušenj, podali ste se na popolnoma neznano pot. Sčasoma ste ugotovili, da vam študij ni zanimiv, poiskali ste si delo in začeli služiti svoj denar. Študij ste potisnili na stran. Potem je prišla družina. Tudi delodajalec vam je vedno bolj zaupal in vam dodeljeval vedno bolj zahtevne strokovne naloge. Veliko ste se sproti izobraževali. Dosegli ste že skoraj vse v življenju, a nekaj je ostalo neizpolnjeno - diploma. Se sliši znano? Zdaj je čas za spremembo!

Zakaj bo zdaj, če se odločite za študij, študirati lažje?

V vseh vaših letih dela ste si pridobili ogomno izkušenj in ker je študij na naši fakulteti izjemno praktično naravnan, boste lahko odlično povezovali teorijo in prakso. Delodajalci bodo po samo nekaj mesecih prepoznali spremembe.

Prav tako pa ste sedaj bolj odgovorni, bolj zavzeti in bolj ambiciozni kot ste bili pri 19. letih.

Naše izkušnje kažejo, da kar 96 % študentov, ki se odločijo za nadaljevanje študija študij uspešno opravi v roku. In kar je zelo pomembno, predmeti in znanja, ki ste jih že opravili, se vam lahko priznajo.

Prehodi med študijskimi programi, so možni med študijskimi programi:

  1. ki ob zaključku študija zagotavljajo pridobitev primerljivih kompetenc in
  2. med katerimi se lahko po kriterijih za priznavanje prizna vsaj polovica obveznosti po Evropskem prenosnem kreditnem sistemu (v nadaljevanju: ECTS) iz prvega študijskega programa, ki se nanašajo na obvezne predmete drugega študijskega programa.

Kaj to pomeni v praksi

Primer: Vpisani ste bili v 2. letnik ene od ekonomskih ali drugih poslovnih fakultet. Tam ste opravili 9 predmetov. Zelo verjetno se ti predmeti ujemajo iz vidika vsebin in kompetenc tudi s predmeti našega programa. Če je temu tako in v dovolj velikem obsegu, vam lahko Komisija za študentske zadeve odobri vpis v 2. letnik na naši fakulteti. Če je potrebno, vam za 1. letnik dodeli kakšno dodatno študijsko obveznost.

Postopek priznavanja in svetovanje pred vpisom

Postopek priznavanja vodi Komisija za študentske zadeve na DOBA Fakulteti. A še pred vlogo na Komisijo vam bomo z veseljem brezplačno svetovali. Na studijska.komisija@doba.si nam pošiljite seznam vaših opravljenih predmetov in skupaj bomo našli najboljšo rešitev za vaš zaključek študija.

Z nami do vašega cilja

Zagotavljamo vam izjemno zanimive, v prakso usmerjene programe, odlične učitelje iz prakse in obljubljamo vam, da vam bomo na vaši poti do uspeha stali ob strani.

Dobin model online študija - popolna fleksibilnost in podpora na vsakem koraku

Ker ste verjetno zaposleni, nekateri imate že družine, bo online študij prava izbira. Študirali boste v virtualnem učnem okolju, v družbi študijskih kolegov in pod budnim očesom online mentorja in učitelja. DOBA Fakulteta je edina fakulteta, ki v celoti izvaja online študij in edina fakulteta v JV Evropi z mednarodno akreditacijo online študija. Vsako leto je v online študij vpisanih okoli 1000 študentov.

Informativni dnevi

Udeležite se informativnih dni, ki jih izvajamo za vas tudi online. Izvedeli boste vse o programih in načinu online študija. Če pa želite informacije tudi po pošti, izpolnite  informativno prijavo.

Da pridemo do cilja, je včasih potrebno izbrati drugo pot.

Nazaj na seznam Print