Domov > Novice > 2017 > Udeležba na konferenci EDULEARN17 v Barceloni

Udeležba na konferenci EDULEARN17 v Barceloni

Visokošolski učitelj DOBA Fakultete, doc. dr. Marko Divjak, se je udeležil 9. mednarodne konference o izobraževanju in novih tehnologijah EDULEARN17.

Konferenca s sloganom »Empower learners in a digital world« je potekala 3. in 4. julija 2017 v Barceloni. Gre za eno največjih mednarodnih konferenc za učitelje, raziskovalce, tehnologe in strokovnjake s področja izobraževanja, kjer je poudarek predvsem na izmenjavi izkušenj o novih metodah učenja/poučevanja in o inovacijah v izobraževanju. Konference se je udeležilo več kot 850 udeležencev iz več kot 80 držav. 

Dr. Divjak je na konferenci predstavil prispevek na temo uporabnosti MOOC-ov pri razvoju prenosljivih kompetenc. V prispevku je povzel izkušnje DOBA Fakultete pri razvoju in izvedbi MOOC-a o razvijanju kompetenc timskega dela. V prispevku je povzel izkušnje DOBA Fakultete pri razvoju in izvedbi MOOC-a o razvijanju kompetenc timskega dela v okviru EU projekta DESTINY (http://destiny-eu.net/).

»Prispevek je bil dobro sprejet in je med strokovno javnostjo požel precej zanimanja, kar potrjuje, da gre za inovativni pristop na področju razvoja MOOC-ov. Udeležba na konferenci je bila sicer izvrstna priložnost za mreženje s tujimi strokovnjaki, za izmenjavo izkušenj in za seznanitev z novimi spoznanji, predvsem na področjih e-izobraževanja, razvoja kompetenc 21. stoletja, ocenjevanja in preverjanja znanja ter kakovosti v visokošolskem izobraževanju. Prepričan sem, da bomo vsaj nekatera od teh spoznanj v prihodnje učinkovito implementirali tudi v model online študija, ki ga izvajamo na DOBA Fakulteti, in tako še izboljšali kakovost pedagoškega procesa.« je povedal dr. Divjak.

Nazaj na seznam Print