Domov > Online študij > Mednarodna akreditacija

Mednarodna akreditacija

V oktobru 2013 smo postali prva visokošolska institucija v Jugovzhodni Evropi, ki je pridobila mednarodni certifikat kakovosti UNIQUe (European Universities Quality in e-Learning), ki ga za področje uporabe informacijsko-komunikacijske tehnologije (IKT) pri poučevanju in učenju podeljuje Evropska fundacija za kakovost v e-izobraževanju (EFQUEL).

Mednarodna akreditacija pomeni največjo pridobitev za študente in diplomante, saj potrjuje, da online študij na DOBA Fakulteti dosega visoke mednarodne standarde.

Akreditacijo smo pridobili  po dveletnem procesu priprav in evalvacije, je potrebno obnoviti vsake tri leta, nanaša pa se na izvajanje pedagoškega procesa in uporabo IKT v vseh procesih in aktivnostih visokošolske institucije in na permanentno inoviranje v povezavi z njimi.

V okviru obsežnega dvoletnega procesa priprav in evalvacije za pridobitev mednarodne akreditacije online študija je DOBA Fakulteto obiskala komisija mednarodnih ekspertov, ki je ocenjevala tri ključna področja, razdeljena na  83 podrobnih kriterijev, ki jih morajo izpolnjevati visokošolske institucije za pridobitev mednarodnega certifikata kakovosti. Ključna področja evalviranja so bila strategija e-izobraževanja, učni viri ter pedagoški proces. Posebno pozornost je komisija namenila tudi mnenju študentov, diplomantov, visokošolskih učiteljev in poslovnih partnerjev ter z njimi opravila 39 obsežnih intervjujev.

"Certifikat UNIQUe je priznanje odličnosti v uporabi IKT v visokošolskem izobraževanju in DOBA Fakulteta  je to raven odličnosti dosegla v vseh svojih dejavnostih. Certifikat je znak kakovosti za vse njene študente, da vse njene dejavnosti povezane z e-študijem izvaja v skladu z najzahtevnejšimi evropskimi standardi." Anthony F. Camilleri, predstavnik Evropske fundacije za kakovost v e-izobraževanju (EFQUEL), ki je certifikat podelila

Online študij razvijamo in izvajamo že od začetka delovanja fakultete, od 2003. Danes je DOBA Fakulteta še zmeraj edina visokošolska institucija v Sloveniji, ki  izvaja online študij, ki je v celoti spletno podprt. V teh letih je v petih dodiplomskih in treh podiplomskih programih v štirih jezikih diplomiralo preko 3000 diplomantov. 21% vseh naših študentov živi ali dela v tujini od koder tudi študirajo. 94% vseh bi ponovno izbralo online študij.

Po podatkih OECD iz leta 2011 danes v Evropi študira 1.450.000 e-študentov. Do leta 2025 bo na svetu študiralo med 30 in 80 milijoni e-študentov.

Print