100% online študij

Študirajte fleksibilno, s podporo online mentorja po Dobinem modelu online študija

Dobin model online študija 360°

Dobin model online študija brez neposrednega kontakta med učiteljem in študentom v predavalnici uspešno izvajamo že 20 let. Vemo, kaj je v online izobraževanju pomembno in zato Dobin model online študija ponuja študentu bistveno več kot le posnetke predavanj. Odličnost v konceptu, tehnologiji in podpori zagotavlja vaš uspeh. Dve mednarodni akreditaciji potrjujeta, da poteka online študij na naši fakulteti po visokih mednarodnih standardih.

Dobin model online študija

Mednarodna potrditev kakovosti online študija

Mednarodna potrditev kakovosti online študija

Kot prvi smo zaznali potrebe posameznikov, ki iščete dostopne in fleksibilne oblike izobraževanja. Dve mednarodni akreditaciji potrjujeta, da poteka online študij na naši fakulteti po visokih mednarodnih standardih in da je regionalni zmagovalec.
Celostna podpora od vpisa do diplome

Celostna podpora od vpisa do diplome

Ključ do vašega uspeha pri online študiju je Dobin model podpore študentom, ki je edini tak v regiji. Podporo skozi študij vam nudijo osebni online mentor (24/7) in tim sodelavcev za pedagoško, organizacijsko, administrativno ter tehnično podporo. To vam zagotavlja študij po najvišjih mednarodnih standardih online izobraževanja.
Študij z intenzivnim sodelovanjem

Študij z intenzivnim sodelovanjem

Kakovosten online študij je aktiven študij z veliko medsebojnega sodelovanja v virtualnem okolju med študenti, online mentorji in visokošolskimi učitelji. Njihove povratne informacije, diskusije v živo, v forumih, klepetalnice, aktivnosti v timih, aktivni webinarji vas bodo povezali v aktivno študijsko skupnost. Nikoli ne boste sami.
Optimalna struktura študija 10-20-70

Optimalna struktura študija 10-20-70

10 % študija je namenjenih strukturiranemu učenju, kar so online predavanja, webinarji, študij literature. 20 % študija je namenjeno učenju od drugih, kamor spada timsko delo, … in kar 70 % reševanju dejanskih problemov, praktično delo in projekti.
Fleksibilnost in dostopnost

Fleksibilnost in dostopnost

Online študij je prilagojen dinamičnemu načinu življenja zaposlenih, aktivnih, mladih. Študirali boste neodvisno od tega, kje ste – doma, v službi, na poti … Z le nekaj kliki boste vedno, od koderkoli vstopili v učno okolje, kjer vas bodo čakale študijske aktivnosti. Sami si boste razporejali tudi čas za študij.

Urška Žolnir,

diplomantka
Vedno želim biti odlična. Tudi zato sem izbrala online študij na DOBA Fakulteti.

Urška Žolnir,

diplomantka
Vedno želim biti odlična. Tudi zato sem izbrala online študij na DOBA Fakulteti.

Kako poteka online študij

10-dnevna priprava na študij
1.
V uvodnem dnevu in uvodnih dveh tednih bomo dobro spoznali drug drugega, seznanili se boste s temeljnimi posebnostmi online študija in usvojili uporabo virtualnega učnega okolja.
Vaša študijska pot od predmeta do predmeta
2.
Pri vsakem predmetu boste prejeli tedenska navodila in si tako sami razporedili čas učenja in učni tempo. Študijske aktivnosti boste opravljali individualno in v timih. Študij bo potekal v forumih, klepetalnicah, blogih, družbenih omrežjih in na spletnih seminarjih v živo. Ves čas boste povezani z vašimi študijskimi kolegi, učitelji in online mentorji.
Podpora na vsakem koraku
3.
Osebni online mentor, tehnična, organizacijska in podgoška podpora zagotavljajo študij po najvišjih standardih in so ključ do vašega uspeha.
Povratne informacije in motivacija online mentorja
4.
Pri študiju ne boste nikoli sami. Online mentor je strokovnjak iz prakse, ki vas bo spremljal, motiviral in odgovarjal na vaša vprašanja tekom celotnega predmeta, tudi med vikendom. Povratne informacije o uspešnosti opravljenih nalog boste prejeli hitro, od vašega online mentorja in učitelja.
Aktivno tedensko samostojno delo in v timih
5.
Pomembno je, da ste pri delu aktivni in naloge opravljate sproti in jih oddajate pravočasno v postavljenih rokih. Naloge boste opravljali individualno ali v timih.
Sprotno ocenjevanje in online testi
6.
Vse tedenske naloge so namreč del vaše končne ocene. Tekom predmeta boste opravljali tudi online teste, zato med osnovne tehnične pogoj za študij sodi, poleg računalnika tudi zunanja kamera.
Želim vpogled v virtualno učno okolje

Kaj potrebujete za online študij

Da boste lahko nemoteno študirali online, smo vam pripravili seznam strojne in programske opreme.

Strojna oprema

 • Sodoben in dovolj zmogljiv osebni ali prenosni računalnik (priporočeno naj ne bo starejši od 5 let).
 • Slušalke z mikrofonom (priporočljivo slušalke na USB-priklop).
 • Gibljiva spletna kamera (zunanja, USB).
 • Dostop do interneta (širokopasovna povezava s hitrostjo najmanj 4/2 Mbps).

Programska oprema

 • Operacijski sistem: Windows 10 ali Mac (OS X 10.10 ali več).
 • Spletni brskalnik: Firefox, Chrome ali Safari.
 • Java, Flash Player, pregledovalnik PDF-dokumentov.
 • Opozorilo: Windows 7, 8 in brskalnik Internet explorer niso več podprti.

Od leta 2012 lahko študenti DOBA fakultete prvi v Sloveniji študirajo tudi mobilno. Do virtualnega učnega okolja Blackboard boste lahko dostopali tudi preko posebne mobilne aplikacije Blackboard Mobile learn na svojih tablicah in pametnih telefonih. Aplikacija omogoča dostop do najpomembnejših izobraževalnih vsebin praktično kjerkoli in kadarkoli. Preko tablic in pametnih telefonov je sicer možen dostop do učnega okolja Blackboard, vendar zgolj za vpogled in spremljanje vsebin, nikakor pa to ne zadošča za aktiven in učinkovit študij.

Zbirka Office 365 za e-pošto, sodelovanje in komunikacijo

Študentom in predavateljem je na voljo online zbirka orodij Office 365 (Education A1), ki vključuje e-poštni predal velikosti 50 GB, dostop do orodja SharePoint in hipno komunikacijo z orodjem Skype for Business.

Kako zagotavljamo visoko kakovost online študija

 • Mednarodna akreditacija UNIQUe in mednarodni certifikat EOCCS potrjujeta, da poteka online študij na naši fakulteti po visokih mednarodnih standardih.
 • Programi, ki potekajo na daljavo, so akreditirani v skladu z nacionalnimi Merili za akreditacijo in zunanjo evalvacijo visokošolskih zavodov in študijskih programov.
 • Model in standardi izvajanja online študija so usklajeni tudi z mednarodnimi standardi.
 • Razvojno in raziskovalno delo in poteka stalno in sistematično v okviru Centra za e-izobraževanje.
 • Smernice za razvoj online študija dajejo tudi vrhunski domači in tuji strokovnjaki v okviru Sveta za razvoj online študija.
 • Zagotavljamo najsodobnejšo IT podporo online študiju.

Online študij v besedi in sliki

Kako poteka online izpit

Kako poteka online izpit

Kako biti uspešen online študent

Kako biti uspešen online študent

Podpora med online študijem

Podpora med online študijem

Timsko delo pri online študiju

Timsko delo pri online študiju

Predstavitev virtualnega učnega okolja

Predstavitev virtualnega učnega okolja

Kontaktne osebe

Dina Potočnik
direktorica marketinga in prodaje
Dina Potočnik
02 228 38 90
Marko Babič
strokovni sodelavec za študentske zadeve
Marko Babič
02 228 38 53
Informativni dnevi
Informativni dnevi
Deli
Deli
Online študij
Online študij
Izpolni prijavo
Izpolni prijavo