Učitelji dodiplomskih programov

Učitelji in raziskovanje

Dejan Paska

Delovno mesto

višji predavatelj

E-mail

dejan.paska@net.doba.si

Zaposlen sem na Srednji šoli za oblikovanje Maribor kot učitelj strokovnih predmetov s področja video in TV produkcije. Diplomiral sem iz medijskih komunikacij in imam 28 let delovnih izkušenj na področju različnih medijev; tiskanih, elektronskih in interaktivnih kot producent, vodja projektov, razvijalec, oblikovalec in mentor.
V TV studiu Maribor sem izpopolnil znanje v zvokovni in video tehniki na različnih, predvsem glasbenih in zabavnih projektih. Sodeloval sem pri snemanju glasbenih video kaset, zabavnih oddaj in reklam kot snemalec in oblikovalec zvoka in slike ter kot fotograf v različnih modnih projektih. Fotografije sem objavljal tako v rednih izdajah kot tudi v prilogah časopisnega podjetja Večer. Leta 1999 sem kot koproducent po naročilu Ministrstva za šolstvo in šport pripravil izdajo slovenske verzije interaktivnega izobraževalnega CD-ROM-a “Življenje iz svetlobe in zraka”. Z delom sem nadaljeval kot producent in izvajalec različnih interaktivnih predstavitev v obliki CD-ROM-ov, spletnih predstavitev in DVD-video filmov za različne naročnike. Vsa ta leta sem sodeloval tudi pri produkciji reklamnih spotov ter dokumentarnih in reportažnih oddaj v komercialne namene bodisi kot oblikovalec zvoka, slike ali kot snemalec in montažer. Nekatere oddaje so bile objavljene na nacionalni televiziji in komercialnih ter lokalnih TV postajah. Tri leta sem sodeloval pri izdajanju časopisa Mariborski utrip kot oblikovalec in tehnični urednik.
Kot član projektne skupine sem sodeloval pri prenovi srednjega poklicnega izobraževanja - ESF Projekt Multimediji in pri pripravi izobraževalnih gradiv v projektu METOD, kot tudi v projektu Create-IN. Izvedel sem več delavnic za študijske skupine medijski tehnik in tehnik oblikovanja in sodeloval kot mentor pri delavnicah animiranega filma Premakni! ter kot mentor v Erasmus+ programih New Start in Find a job - get a job. Sem eden od idejnih vodij festivala Vetrnica, festivala srednjih medijskih in grafičnih šol. S strokovnimi prispevki s področij animacije in video produkcije sem sodeloval na mednarodnih konferencah. Kot član mednarodne žirije sem sodeloval na mednarodnem festivalu animiranega filma Enimation days – Little elephant.

Informativni dnevi
Informativni dnevi
Deli
Deli
Online študij
Online študij
Izpolni prijavo
Izpolni prijavo