Učitelji dodiplomskih programov

Učitelji in raziskovanje

viš. pred. Iztok Sila

Delovno mesto

visokošolski učitelj

E-mail

iztok.sila@net.doba.si

Nosilec predmetov: Povezava med mediji, odnosi z javnostmi in marketingom, Globalni marketing

Na svoji poslovni poti se je kalil v vodilnih marketinških agencijah v Sloveniji in na Hrvaškem. Sodeloval je z mednarodnimi mrežami oglaševalskih in medijskih agencij ter skrbel za domače, regijske in globalne naročnike in blagovne znamke z najrazličnejših področij: od avtomobilizma, telekomunikacij in turizma do mode, športa, kulture in knjigotrštva.

Ves čas je aktiven član strokovnih združenj in institucij, v okviru katerih sooblikuje marketinško stroko in poskuša vplivati na njen razvoj. Je mentor programov Društva za marketing Slovenije in IEDC – Poslovne šole Bled, predsednik nadzornega odbora Slovenske oglaševalske zbornice in član Poslovno-marketinškega sveta Olimpijskega komiteja Slovenije. Bil je tudi predsednik sveta Slovenskega etnografskega muzeja ter dolgoletni član upravnega odbora Društva za marketing Slovenije.

Pred ustanovitvijo podjetja Sila Consulting (www.sila-co.si) je vodil marketing in odnose z javnostmi pri Mladinski knjigi Založbi, še prej je bil direktor sektorja za marketing Telekoma Slovenije. Je nosilec naziva marketinški direktor leta, ki ga podeljuje Društvo za marketing Slovenije.​

Marketinške predmete predava pri Dobi in na Gea Collegeu – Fakulteti za podjetništvo ter Visoki šoli za vinarstvo in vinogradništvo v Vipavi, Osnove projektnega managementa na blejski Višji strokovni šoli za gostinstvo in turizem. Iztok Sila je bil diplomant prve generacije študija MBA pri predhodnici današnje IEDC – Poslovne šole Bled, ki je v tistem obdobju delovala na Brdu pri Kranju.

Informativni dnevi
Informativni dnevi
Deli
Deli
Online študij
Online študij
Izpolni prijavo
Izpolni prijavo