DOBA znanja

Spremljajte naše novice

20 let online izobraževanja na Dobi

23. januar 2020
Model online študija na DOBA Fakulteti je usmerjen v študenta in kompetenčno zasnovan: v ospredju so študentje in njihove učne aktivnosti, ki so usmerjene v razvoj in krepitev kompetenc.

POVZETEK ČLANKA: 20 let online izobraževanja na Dobi

Na Dobi smo oblikovali strategijo online študija, sprejeto naključnih organih Dobe. Odločili smo se za najzahtevnejši model študija na daljavo v kombinaciji z e-izobraževanjema, in sicer za v celoti spletno podprto učenje -online učenje brez fizične prisotnosti med študentom in profesorjem. S celostno podporo študentom in s sodobnimi pedagoškimi pristopi zagotavljamo visoko aktivnost študentov, doseganje ciljev, kompetenc, učnih izidov ter sodobno preverjanje in ocenjevanje znanja. Med študijem študentom nudimo pedagoško, organizacijsko in tehnično podporo. Študente spremljajo profesorji in online mentorji. Vloga slednjih je predvsem motivacijska, študentom so na voljo 24 ur na dan sedem dni v tednu.

Model online študija na Dobi nas postavlja ob bok modelom online študija, ki veljajo kot najbolj domišljeni in kakovostni v svetovnem merilu. Oblikovali smo ga kot odgovor na potrebe po bogatitvi in povečanju dostopnosti izobraževalnega prostora v Sloveniji, kot odgovor na potrebe posameznikov po večji fleksibilnosti, individualizaciji, kakovosti njihovega znanja in kompetenc, kot podporo vseživljenjskemu učenju in ne nazadnje kot vnos svetovnih trendov v naš prostor.

Avtorica članka: Jasna Dominko Baloh, direktorica DOBA Fakultete

Celoten članek je dostopen v strokovni e-reviji MIP 20 Years of Online Study in DOBA and Slovenia: A Special Thematic Issue of Online Studies (str. 1-4)

Informativni dnevi
Informativni dnevi
Deli
Deli
Online študij
Online študij
Izpolni prijavo
Izpolni prijavo