O vpisu in splošno

Najpogostejša vprašanja

O vpisu in splošno

Kakšen je vpisni postopek in kdaj se lahko vpišem?
Vpisni postopek za vsak program najdete na programskih podstraneh v razdelku 'prijava za študij' in tukaj: https://www.fakulteta.doba.si/vpis.

Kakšni so pogoji za vpis?
Pogoji za vpis so opisani na programskih podstraneh v razdelku 'prijava za študij' in tukaj: https://www.fakulteta.doba.si/vpis.

Zanima me, kakšni so pogoji za vpis, če sem končala predhodno izobrazbo v tujini?
Pogoje za vpis v naše študijske programe izpolnjujete tudi tisti, ki ste končali enakovredno izobraževanje v tujini. Priznavanje in vrednotenje tujega izobraževanja opravimo na fakulteti.

Ali dobim status študenta in kdaj začne veljati?
Da, z vključitvijo v naše programe lahko koristite status študenta. Status začne veljati 1. 10. posameznega leta.

So programi javnoveljavni in akreditirani?
Da, vsi študijski programi DOBA Fakultete so javnoveljavni in akreditirani v skladu z nacionalnimi Merili za akreditacijo in zunanjo evalvacijo visokošolskih zavodov in študijskih programov. Podatke najdete na naši spletni strani in na spletnih straneh ministrstva.

Je »online diploma« enaka ostalim?
Da, diploma je popolnoma enakovredna ostalim diplomam. Na diplomi ne piše, da je šlo za online študij. DOBA Fakulteta je kot prva visokošolska institucija v Sloveniji in širši regiji pridobila mednarodno akreditacijo UNIQUE in mednarodni certifikat EOCCS. 

So vaši programi priznani v tujini?
Diploma DOBA Fakultete je priznana v državah EU. Postopke vrednotenja tujega izobraževanja v tujini opravljajo ENIC NARIC centri, ki so pristojni za priznavanje tujega izobraževanja.

Informativni dnevi
Informativni dnevi
Deli
Deli
Online študij
Online študij
Izpolni prijavo
Izpolni prijavo