DOBA znanja

Spremljajte naše novice

Kaj najdemo v DNK uspešnih ljudi

23. avgust 2017
DNK je izvorna koda, ki določa, kdo smo in kaj nas dela takšne. Vprašali smo se, ali obstaja en, skupen gen, ki ga imajo uspešni ljudje.

Verjetno ne, a portal Succes je objavil seznam lastnosti, ki bi jih našli, če bi lahko prišli v bistvo DNK uspešnih ljudi. So to tudi vaše lastnosti? Če da, potem je uspeh neizogiben.

1. Nagnjenost k postavljanju visokih ciljev in standardov. Uspešnim ljudem nikoli ni dovolj povprečje in trenutno stanje. Ves čas iščejo načine, kako biti boljši. Njihovi cilji sežejo tako visoko, da so tudi takrat, ko niso uspešni, še vedno boljši od drugih. 
2. Sposobnost, da se osredotočijo na doseganje teh ciljev. Velikokrat se zgodi, da med doseganjem ciljev skrenemo s poti. A uspešne ljudi je zelo težko zmotiti, saj so zelo fokusirani za dosego cilja. 
3. Pripravljeni so se žrtvovati za uspeh. Ko je težko, mnogi obupajo. Uspešni ljudje gredo naprej in dajo vse od sebe, da bi dosegli uspeh. Ko jim je najtežje, se spomnijo, kaj jim uspeh lahko prinese in takrat so se pripravljeni tudi kratkoročno »žrtvovati«. 
4. Vztrajnost. Tudi takrat, ko imajo finančne težave, ko ljudje v njih dvomijo, ko so utrujeni in ko bi mnogi odnehali, gredo uspešni naprej. 
5. Visoka samozavest. Uspešni ljudje vedo, da na poti do cilja potrebujejo tudi druge. Nimajo težav s tem, da priznajo svoje napake in se jih tudi zavedajo. 
6. Pripravljenost pomagati drugim. Uspešni ljudje znajo pomagati drugim, da bi tudi oni bili uspešni.

Povzeto po: www.success.com/article/are-you-predisposed-to-success

Informativni dnevi
Informativni dnevi
Deli
Deli
Online študij
Online študij
Izpolni prijavo
Izpolni prijavo