DOBA znanja

Spremljajte naše novice

Online dogodek: Kaj nam prinaša prihodnost in kaj smo se naučili

24. februar 2021

Epidemija COVID-19 je temeljito spremenila naše življenje na vseh ravneh. Kljub težkim časom epidemija ni prinesla le slabega, pospešila je razvoj podjetij, uvedla nove oblike dela, pospešila je digitalizacijo. Hkrati pa so menedžerji z novimi načini vodenja krepili zaupanje in varnost, da so se zaposleni lažje soočali z osebnimi stiskami in težavami.  

Na online dogodek o vplivu epidemije na globalno gospodarstvo, o poslovanju, izzivih, o novih načinih dela v prihodnosti, o poklicih prihodnosti ter o odpornosti zaposlenih na spremembe, ki ga je vodila direktorica DOBA Fakultete Jasna Dominko Baloh, so svoje izkušnje delili odlični sogovorniki:

  • dr. Rasto Ovin, priznan slovenski ekonomist in dekan DOBA Fakultete
  • Larisa Grizilo,  glavna direktorica za področje človeških virov in komunikacij v družbi A1 Slovenija
  • Mirko Strašek, direktor KLS Ljubno, Večerov gospodarstvenik Štajerske 2020

 

Povzetek razgovora: Prilagodljivost, prožnost, razvoj, aktivno učenje, komuniciranje, dobra kondicija, zaupanje, drugačne oblike dela, kompetence prihodnosti in optimizem bodo spodbujali zavzetost zaposlenih in razvoj podjetij v prihodnosti.


O sogovornikih

Jasna Dominko Baloh je ustanoviteljica in direktorica DOBE. V tridesetih letih se je po zaslugi njenega vztrajanja pri visokih profesionalnih načelih in razvojni naravnanosti DOBA razvila v največjo poslovno skupino na področju izobraževanja v Sloveniji. 

Dr. Rasto Ovin je dekan DOBA Fakultete. Kot priznan slovenski ekonomist pogosto komentira gospodarska gibanja v medijih. Svoje znanje o gospodarstvu je dokazoval tudi izven akademskega področja, opravljal je funkcijo člana Strateškega sveta več vlad RS, namestnika predsednika Fiskalnega sveta RS in namestnika predsednika Nadzornega sveta Nove Ljubljanske banke.

Larisa Grizilo je glavna direktorica na področju človeških virov in komunikacij v družbah A1 Slovenija in VIP Mobile Srbija, ki ima več kot 15 let mednarodnih izkušenj na HR področju v različnih industrijah. 

Mirko Strašek že več kot 40 let vodi družinsko podjetje KLS Ljubno, ki 96 odstotkov proizvodnje izvozi, 97 odstotkov proizvodnih procesov je avtomatiziranih, a še vedno dajejo največ delovnih mest v tem okolju. Njihov uspeh temelji na dolgoletnem garanju, pravičnosti in načelnosti. Mirko Strašek je bil izbran za naj gospodarstvenika Štajerske v letu 2020. 

 

Informativni dnevi
Informativni dnevi
Deli
Deli
Online študij
Online študij
Izpolni prijavo
Izpolni prijavo