DOBA znanja

Spremljajte naše novice

Pomen značajskih moči in odlik za odlično vodenje

31. marec 2023

Pozitivna psihologija je veja psihologije, ki se ukvarja s preučevanjem dejavnikov, pogojev in okoliščin, ki vodijo v blagostanje, srečo in dobro počutje. Psihično zdravje ni povezano zgolj in samo z odsotnostjo bolezni in simptomov, temveč je predvsem odvisno od razvijanja značajskih moči in odlik ter uresničevanja potencialov in talentov. Izvedeli boste, kako je mogoče spoznanja pozitivne psihologije učinkovito uporabiti v podjetjih in organizacijah pri vodenju zaposlenih, s ciljem doseganja večje zavzetosti in dobrega počutja ter drugih pozitivnih organizacijskih izidov. Poudarek bo na predstavitvi koncepta značajskih moči oz. odlik in učinke vodenja na podlagi odlik.

O predavateljuDr. Marko Divjak se je na začetku kariere ukvarjal s tržnimi in javnomnenjskimi raziskavami. Leta 2011 je doktoriral iz prometne psihologije. Na DOBA Fakulteti kot visokošolski učitelj in razvojno raziskovalni sodelavec poleg metodološko-raziskovalnih predmetov, poučuje predmete povezane s psihologijo in komuniciranjem.

Raziskovalno se ukvarja  s področjem online izobraževanja, s preučevanjem psiholoških značilnosti študentov v online učnem okolju, z razvojem in merjenjem prenosljivih kompetenc, zlasti timskega dela, komunikacije in medosebnih veščin. Večkrat so ga študentje tudi izbrali za naj učitelja leta.

 

Spodaj prilagamo povezavo do dveh člankov za tiste, ki želite na to temo prebrati še kaj več:


DOBA Fakulteta kot sodobna in moderna fakulteta, prejemnica mnogih nagrad na področju inovativnosti in izobraževanja, širi znanje in tako izpolnjuje svoje poslanstvo. Letno organiziramo več kot 20 brezplačnih izobraževalnih dogodkov.

Informativni dnevi
Informativni dnevi
Deli
Deli
Online študij
Online študij
Izpolni prijavo
Izpolni prijavo