DOBA znanja

Spremljajte naše novice

Webinar: Bo letošnja jesen mirna ali negotova?

09. september 2020
S pojavom pandemije koronavirusa sta v ospredje našega zanimanja stopili dve vedi. Vse oči so trenutno uprte v mrzlična prizadevanja epidemiologov, da bi našli cepivo ali celo zdravilo proti eni največjih tegob, s katerimi se je doslej srečalo človeštvo. Na drugi strani pa se ekonomisti trudijo razumeti, kaj pomenijo zaustavitve v delovanju celotnih panog za nadaljnji obstoj gospodarstva, ki je kljub občasnim krizam, še posebej v zadnjem desetletju, uspelo zagotoviti doslej nepoznano blagostanje in ekonomsko varnost doslej najširšemu delu svetovnega gospodarstva.

O tem, kakšne bi lahko bile posledice pandemičnega šoka za gospodarstvo, kako lahko ocenjujemo vladne ukrepe za njegovo zmanjšanje in o pričakovanjih za naprej, se bo s slovenskim ekonomistom in dekanom DOBA Fakultete Rastom Ovinom pogovarjala direktorica DOBE Jasna Dominko Baloh.

Na webinarju bosta sogovornika iskala odgovore ...

... kako predvideti nadaljevanje in izhod iz sedanjih razmer, ko na eni strani še ne znamo oceniti vseh posledic koronakrize za podjetja in gospodarstvo. Na drugi strani pa se že srečujemo z vrsto primerov, ko so podjetja in posamezniki pokazali možne odgovore in izhode, iz katerih lahko tudi iz te krize izidemo še močnejši. 

 

Informativni dnevi
Informativni dnevi
Deli
Deli
Online študij
Online študij
Izpolni prijavo
Izpolni prijavo