DOBA znanja

Spremljajte naše novice
Objavljeno v: Webinarji

Webinar Kariernega centra DOBA Fakultete: Kako najti in oceniti svojo podjetniško idejo

01. februar 2021

Vsaka podjetniška zgodba se začne z idejo ... 
Za uspeh je treba pomisliti na čim večje število idej – in ne smemo jih kar zavreči. Do idej moramo biti odprti, moramo jih nadgrajevati, pri tem pa moramo biti ustvarjalni, motivirani, notranje spodbujeni. V naši naravi je, da našo radovednost pritegnejo ustvarjalne, inovativne, velikokrat nenavadne ideje.

Ampak, ali je naša ideja dovolj privlačna za potencialnega kupca? Bi kupil naš izdelek? S tem bi prišlo do komercializacije naše ideje in potrditve, da je zanjo na trgu odprta priložnost.

V webinarju, ki smo ga izvedli v okviru Kariernega centra DOBA Fakultete, je visokošolska učiteljica na DOBA Fakulteti doc. dr. Marina Letonja s primeri predstavila, kako se rojevajo nove dobre ideje in na kaj je treba pomisliti, če boste vstopili na trg s kopiranjem že obstoječe ideje, ki še ni prisotna na vašem ciljnem trgu.

Spoznali boste:

  • 4 tipe podjetnikov (zebra, samorog, notranji in socialni podjetnik)
  • Podjetniški način razmišljanja (razmišljanje usmerjeno v rast ali fiksen način razmišljanja)
  • Kopiranje idej z razumevanjem
  • Kako se rojevajo dobre ideje
  • Primere idej 

O predavateljici

Doc. dr. Marina Letonja je doktorirala iz podjetništva in inovacijskega managementa ter je visokošolska učiteljica in vodja mednarodnega sodelovanja na DOBA Fakulteti. Ima dolgoletne izkušnje kot raziskovalka – svetovalka za področje podjetništva. Podjetniško znanje si je nabirala na številnih usposabljanjih doma in v tujini (ZDA, Velika Britanija in Nemčija). 

 

Informativni dnevi
Informativni dnevi
Deli
Deli
Online študij
Online študij
Izpolni prijavo
Izpolni prijavo