DOBA znanja

Spremljajte naše novice

Zakaj se zaposleni ljudje vse pogosteje odločajo za online izobraževanje

23. avgust 2017
Učimo se vse življenje. Danes to velja bolj kot kadarkoli prej. Ne glede na to, na katerem področju delamo, se stvari spreminjajo s tako naglico, da moramo svoje znanje sproti dopolnjevati.

Marsikdaj pa si želimo pridobiti znanja tudi s čisto novih področij, pa naj gre za nove karierne izzive ali kreativno preživljanje prostega časa. Skratka, vedno pogosteje smo soočeni z željo in potrebo po nadaljnjem oz. dodatnem izobraževanju. A takoj nato se srečamo z večnim vprašanjem: Kdaj pa se naj ob vseh obveznostih še izobražujem?

K sreči ima sodobna tehnologija, ki nam marsikdaj brez potrebe krade čas, hkrati to dobro lastnost, da nam včasih čas tudi prihrani. In sicer tako, da nam izobraževanja  „pripelje“ k nam.  Online izobraževanje nam omogoča, da se učimo kjerkoli in kadarkoli nam ustreza, potrebujemo le računalnik in dostop do spleta. Odločimo se lahko za kratek večerni seminar oz. webinar na določeno temo, za tedenska ali mesečna izobraževanja, online pa lahko opravimo tudi celoten študij na različnih stopnjah.

Razlogi, zakaj se ljudje odločajo za online izobraževanja, so tako različni, kot smo različni ljudje sami. Naše in tuje raziskave pa so pokazale, da so najpogostejši razlogi, zaradi katerih zaposleni ljudje izberejo tovrstno obliko izobraževanja, naslednji:

Fleksibilnost

Online izobraževanje vam omogoča, da pridobite nova znanja kljub prenatrpanemu urniku poslovnih in družinskih obveznosti. Sami razporejate čas in tempo učenja in niste odvisni od vnaprej določenih urnikov. Učenje je dokazano učinkoviteje, če se učite takrat, ko ste za to motivirani. Vključite računalnik kjerkoli vam ustreza in pričnite …

Udobje

Učite se kjerkoli in kadarkoli v okolju, kjer se počutite prijetno. Ni vam treba oditi od doma, udobno se namestite v domačem okolju, lahko tudi kar v pidžami. J Tudi trema pred izpiti je v domačem okolju manjša. Resda so izpiti lahko ravno tako stresni, saj vas tudi pri opravljanju obveznosti doma nadzorujejo,  a vendar ste v svojem domačem okolju, kjer se počutite najbolje.

Nižji stroški

Online izobraževanje je lahko tudi do dvakrat cenejše kot klasično izobraževanje. Ni vam potrebno plačevati prevoznih stroškov, cestnin, parkirnin, ni vam potrebno v knjižnico, prav tako odpadejo stroški tiskanja in kopiranja knjig.  Na trgu najdete že veliko ponudnikov popolnoma brezplačnih online izobraževanj. 

Nikoli niste sami

Tehnologija omogoča, da stopite v stik s profesorji po različnih komunikacijskih kanalih, pri daljših oblikah izobraževanj se jim pridružijo še online mentorji, ki spremljajo in usmerjajo vaš napredek. Na voljo vam je ogromno komunikacijskih kanalov, kjer lahko komunicirate praktično 24/7. Gradiva so večinoma v pisni in video obliki in dostopna non stop, tako da jih lahko pregledate tudi v miru po predavanju, ko imate čas. Študije kažejo, da si online študentje zapomnijo več informacij kot študentje klasičnega študija.

Mreženje in kompetence, ki jih delodajalci cenijo

Udeleženci online izobraževanj so bolj vešči uporabe računalnika, preko forumov, chatov in timskih nalog se naučijo mrežiti  in uporabljati prave informacije. Pridobljene kompetence, kot so komunikacija, timsko delo in organiziranje časa s pridom uporabljajo tudi na delovnem mestu, kar zelo cenijo delodajalci.

Zdravstveni razlogi

V online družini so dobrodošli tudi učenci in študenti s posebnimi potrebami, posamezniki  z učnimi težavami ter ljudje  s fizičnimi in psihičnimi omejitvami, ki jim onemogočajo obiskovanje klasičnih izobraževanj.

Ni treba, da se odločite takoj.  Zakaj  ne bi online izobraževanja najprej preizkusili in ugotovili, ali vam ta način učenja ustreza? Kaj imate na voljo:

  • Kratke oblike online seminarjev na določeno temo, imenovane webinarji, ki trajajo do ene ure.
  • Tedenske ali mesečne oblike online izobraževanj.
  • Online študij v dodiplomskih in magistrskih programih.

Na DOBI online izobraževanja izvajamo že 16. leto zapored in smo edina institucija v Jugovzhodni Evropi z mednarodno akreditacijo online študija. V različne oblike online izobraževanj je bilo pri nas vključenih že preko 5.000 udeležencev.

Letno izvedemo več kot 30 različnih, tudi brezplačnih online izobraževanj. Če želite, vas bomo z veseljem  o vseh obveščali, prosimo vas le za vaše kontaktne podatke.

Uporabljeni viri:

Informativni dnevi
Informativni dnevi
Deli
Deli
Online študij
Online študij
Izpolni prijavo
Izpolni prijavo