Kombinirana študijska pot

Študirajte v idealni kombinaciji predavanj v živo v Mariboru in samostojnega dela ob podpori informacijske tehnologije

Dobina kombinirana študijska pot

Izberite sodobno študijsko rešitev, ki vam omogoča, da študirate natanko tako, kot to radi delate: v idealni kombinaciji srečanj enkrat tedensko v živo z učiteljem v Mariboru in individualnega dela ob podpori informacijske tehnologije. Ta popolna kombinacija vam bo omogočila, da boste kljub študiju imeli še vedno dovolj časa za vašo družino, hobije in službo.

Najboljše iz obeh svetov

Najboljše iz obeh svetov

Enkrat tedensko se boste na predavanjih in vajah srečali z učiteljem, a hkrati boste z le nekaj kliki kadarkoli in od koderkoli vstopili v vaše učno okolje, kjer vas bodo čakala gradiva in naloge, dodatna navodila učiteljev in rezultati vaših opravljenih študijskih nalog.
Prijetni prostori za vaš študijski uspeh

Prijetni prostori za vaš študijski uspeh

Predavanja in vaje potekajo v sodobno opremljenih, klimatiziranih in uporabnikom prijaznih učilnicah. Študij doma pa daje še dodatno udobje in je odlična motivacija za večjo kreativnost pri opravljanju nalog.
Z vami in za vas od vpisa do diplome

Z vami in za vas od vpisa do diplome

Od prvega stika naprej bomo z vami. Naši svetovalci vam bodo svetovali za izbiro programa, med študijem vas bo spremljala osebna svetovalka za študij, na voljo pa bo tudi tehnična podpora.
Aktivno delo s konkretnimi primeri

Aktivno delo s konkretnimi primeri

Študijske aktivnosti boste opravljali individualno in v timih, ob podpori učiteljev, ki poznajo razliko med besedili v knjigi in resničnim življenjem. Zato boste delali konkretne primere in pripravljali praktične naloge.

Robert Zajšek,

diplomant marketinga
Kljub računalniški in drugi tehnologiji je po mojem mnenju še vedno najpomembnejši osebni stik, ki sem ga imel med študijem z odličnimi sodelavci in profesorji.

Robert Zajšek,

diplomant marketinga
Kljub računalniški in drugi tehnologiji je po mojem mnenju še vedno najpomembnejši osebni stik, ki sem ga imel med študijem z odličnimi sodelavci in profesorji.

Kombinirana študijska pot po korakih

Priprava na študij
1.
V uvodnem dnevu in uvodnih dveh tednih bomo dobro spoznali drug drugega, seznanili se boste s temeljnimi posebnostmi študija in tudi usvojili uporabo sodobne informacijske tehnologije, ki vam bo pomoč pri samostojnem delu doma.
Vaša študijska pot od predmeta do predmeta
2.
Pri vsakem predmetu boste prejeli tedenska navodila in si tako sami razporedili čas učenja in učni tempo. Študijske aktivnosti boste opravljali individualno in v timih. Študij bo potekal v kombinaciji srečanj z učiteljem v Mariboru in v forumih, klepetalnicah, blogih, družbenih omrežjih in na spletnih seminarjih v živo. Ves čas boste povezani z vašimi študijskimi kolegi in učitelji.
Delo na primerih iz prakse
3.
Učitelji iz prakse, ki poznajo razliko med besedili v knjigi in realnim življenjem bodo za vas pripravili naloge, skozi katere boste dobro spoznali teoretične osnove in jih povezali s prakso.
Povratne informacije, vodstvo in motivacija
4.
Povratne informacije o uspešnosti opravljenih nalog boste prejeli hitro, od vašega učitelja.
Dosežite svoj cilj – oddajte naloge pravočasno
5.
Pomembno je, da ste pri delu aktivni in naloge opravljate sproti in jih oddajate pravočasno v postavljenih rokih. Vse tedenske naloge so namreč del vaše končne ocene.
Konec predmeta – nov začetek
6.
Čestitamo! Čas je, da se pripravite na naslednji predmet.
Želim vpogled v virtualno učno okolje

Kaj potrebujem za študij

Da boste lahko nemoteno dostopali do vseh vsebin in študirali ob podpori informacijske tehnologije smo vam pripravili seznam strojne in programske opreme.

Strojna oprema

  • Sodoben in dovolj zmogljiv osebni ali prenosni računalnik (priporočeno naj ne bo starejši od 5 let).
  • Slušalke z mikrofonom (priporočljivo slušalke na USB priklop)
  • Gibljiva spletna kamera (zunanja, USB).
  • Dostop do interneta (širokopasovna povezava s hitrostjo najmanj 4/2 Mbps).

Programska oprema

  • Operacijski sistem: Windows 10  ali Mac (OS X 10.10 ali več).
  • Spletni brskalnik: Firefox, Chrome ali Safari.
  • Java, Flash Player, pregledovalnik PDF dokumentov.
  • Opozorilo: Windows 7, 8 in brskalnik Internet explorer niso več podprti.

Od leta 2012 lahko študenti DOBA Fakultete prvi v Sloveniji študirajo tudi mobilno. Do učnega okolja Blackboard boste lahko dostopali tudi preko posebne mobilne aplikacije Blackboard Mobile learn na svojih tablicah in pametnih telefonih. Aplikacija omogoča dostop do najpomembnejših izobraževalnih vsebin praktično kjerkoli in kadarkoli.

Zbirka Office 365 za e-pošto, sodelovanje in komunikacijo

Študentom in predavateljem je na voljo online zbirka orodij Office 365 (Education A1), ki vključuje e-poštni predal velikosti 50 GB, dostop do orodja SharePoint in hipno komunikacijo z orodjem Skype for Business.

Kontaktne osebe

Dina Potočnik
direktorica marketinga in prodaje
Dina Potočnik
02 228 38 90
Marko Babič
strokovni sodelavec za študentske zadeve
Marko Babič
02 228 38 53
Informativni dnevi
Informativni dnevi
Deli
Deli
Online študij
Online študij
Izpolni prijavo
Izpolni prijavo