Kako poteka online študij

Uveljavljen, preizkušen in edini mednarodno akreditiran online študij v Sloveniji

Kako poteka online študij

Online študij je najbolj dostopna in fleksibilna oblika študija, ki jo danes poznamo. Prilagojen je zaposlenim in mladim, ki želite nekaj več, nekaj drugačnega. Študirate lokacijsko neomejeno, prav tako v večji meri sami razporejate svoj čas za študij, a je tudi zelo organiziran in načrtovan!

PRIPRAVE NA ONLINE ŠTUDIJ

Ob začetku študija bomo za vas pripravili 14-dnevni online program, kjer boste spoznali način online študija – različne oblike študijskih nalog, kako boste komunicirali s profesorji in študenti, kako boste pisali online test … Dobili boste tudi vrsto študijskih nasvetov iz prve roke, tj. študentov tutorjev. Tako boste na začetke študija res odlično pripravljeni.

Hvala za prepotreben uvodni seminar. Zdaj bomo lažje začeli našo pot študija. Takšnega seminarja in odličnega ter pozitivnega odnosa s strani profesorice in mentorice, bi moral biti deležen vsak študent na začetku svojega študija, saj ti da to res še dodaten zagon in izbriše morebitne strahove pred neznanim.  Preberite več odzivov >>

OPRAVLJANJE ŠTUDIJSKIH NALOG PRI ONLINE ŠTUDIJU

Vsak predmet traja od 4 do 6 tednov. Dostop do predmeta prejmete nekaj dni pred začetkom vsakega predmeta. Profesor za vsak teden pripravi študijske naloge in gradivo, ki ga potrebujete pri opravljanju nalog. Čas za študij si razporejate sami - lahko študirate vsak dan nekaj časa ali se posvetite študijskim aktivnostim en ali dva dni na teden. Lahko študirate zjutraj, popoldan, zvečer ali ponoči. Pomembno je le, da se držite rokov za oddajo nalog, saj je to pomembno za vašo uspešnost. Pri študiju nikoli ne boste sami. Spremljal vas bo profesor, za dodatna pojasnila vam bo na voljo online mentor, morebitne tehnične izzive boste urejali z našimi informatiki, za ostala študijska vprašanja pa vam bo stalno na voljo akademska svetovalka in strokovni sodelavci v referatu. Več o podpori pri študiju si preberite tukaj.

PREDAVANJA (WEBINARJI)

Pri vsakem predmetu boste imeli tudi eno ali več predavanj, ki potekajo izključno online. Tovrstna predavanja imenujemo webinarji. Potekajo ob točno določeni uri, razpored webinarjev prejmete ob začetku posameznega predmeta. Na webinarjih predavatelj pojasni obravnavano snov in vam da usmeritve za naprej. V kolikor se webinarja ne morete udeležiti, vam naslednji dan objavimo posnetek, ki je dostopen vsem študentom do konca predmeta.

SODELOVANJE IN KOMUNIKACIJA PRI ONLINE ŠTUDIJU

Online študij ni le poslušanje posnetih predavanj in prejemanje suhoparnih nalog po e-pošti. Kakovosten online študij je aktiven, dinamičen, raznolik. In prav takšen je na Dobi, saj študentje pri opravljanju študijskih aktivnosti v virtualnem okolju veliko medsebojno sodelujete s soštudenti, online mentorji in visokošolskimi učitelji. Pri vsakem predmetu prejmete tedenska navodila za opravljanje študijskih aktivnosti. Nekatere študijske aktivnosti opravljate individualno, druge v timih. Po vsaki opravljeni nalogi pa prejmete kakovostno povratno informacijo z oceno s strani profesorja in online mentorja. 

Enej Gradišek,

magister poslovnih ved
Med študijem mi je bilo najbolj všeč delo na praktičnih primerih, tudi na primeru tujih podjetij. Menim, da le na tak način prideš do drugih pogledov, razširi se ti obzorje in začneš sam razmišljati.

Enej Gradišek,

magister poslovnih ved
Med študijem mi je bilo najbolj všeč delo na praktičnih primerih, tudi na primeru tujih podjetij. Menim, da le na tak način prideš do drugih pogledov, razširi se ti obzorje in začneš sam razmišljati.
Informativni dnevi
Informativni dnevi
Deli
Deli
Online študij
Online študij
Izpolni prijavo
Izpolni prijavo