Izjemne zgodbe

Alumni in kariera

Izjemne zgodbe

Naši diplomanti pišete uspešne poslovne in osebne zgodbe. Naloga Alumni kluba je tudi promocija dosežkov in poslovnih poti diplomantov online študija.

Kristjan Ladič

Lastnik blagovne znamke ONMAT FIT ®, edinstvene vadbe na vodi

Kristijan Ladič je več kot le vodja bencinskega servisa pri Petrolu - je strasten športnik, ki že od malih nog spremlja svet športa. Na DOBA Fakulteti je uspešno zaključil študij menedžmenta, kjer je s svojo predanostjo in inovativnostjo razvil svojo lastno vadbeno metodo  - fitnes na vodi! Z inovativno vadbo na blazinah On-Mat Fit ne samo, da trenirate mišice celotnega trupa, ampak izboljšujete tudi ravnotežje in koordinacijo, popravljate telesno držo in, kar je najpomembnejše, uživate v zabavi med treningom. >>

 

Matej Lorenci

Med študijem do inovativnih rešitev za razvoj pametnih mest

Matej Lorenci, magister študijskega programa Menedžment pametnih mest na DOBA Fakulteti je pod mentorstvom doc. dr. Tomislava Rozmana pripravil magistrsko nalogo "Analiza izdelave in uporabe lastne IOT naprave za merjenje kakovosti zraka". Diplomant naprave ni le opisal, zanjo je razvil programsko opremo in jo preizkusil v praksi. Gre za izjemno inovacijo na področju merjenja kakovosti zraka. >>

 

DOBA Fakulteta: Prva Slovenka z zlato olimpijsko kolajno v individualnem športu

Urška Žolnir

Prva Slovenka z zlato olimpijsko kolajno v individualnem športu

Urška Žolnir je ena najuspešnejših slovenskih športnic in prva Slovenka, ki je osvojila zlato olimpijsko kolajno v individualnem športu. Kar hitro po zaključku športne kariere, pa se je Urška Žolnir odločila za nov izziv. Odločila se je za online študij na DOBA Fakulteti, v programu Marketing, družbeni mediji in odnosi z javnostmi in ga uspešno tudi zaključila.

 

Tom Šfiligoj

Aplikacija Whendly - za zdravo in aktivno Slovenijo 

Tom Šfiligoj je v zadnjem letniku dodiplomskega študija pri predmetu Inovativni in inovacijski management v sklopu timske naloge predlagal inovativno idejo - aplikacijo za iskanje športnega partnerja - za katero je napisal točen opis, specifikacije ter tudi marketinški in prodajni plan nove mobilne aplikacije, ki je 18. septembra 2020 uradno zaživela. Misija aplikacije Whendly je preprosta: pomagati ljudem pri bolj zdravem in športnem življenju. >>

 

Maruša Ferk Saioni

Uspešna alpska smučarka

Maruša Ferk je slovenska smučarka z daleč najdaljšim stažem. V svetovnem pokalu je debitirala že leta 2007 in zbrala kar 225 nastopov. Spada med tiste tekmovalke, ki so točke zbirale v vseh disciplinah. Najuspešnejša je bila v slalomu. Svojo študijsko pot je začela v študijskem programu Velnes na Višji strokovni šoli DOBA, kjer je uspešno diplomirala in se isto leto odločila tudi za nadaljevanje študija v dodiplomskem programu Marketing, družbeni mediji in odnosi z javnostmi, kjer je uspešno diplomirala. 

 

Mihael Tomše

Osebnost Primorske avgusta 2019 in ime tedna na Valu 202 septembra 2019

Piranski občinski redar Mihael Tomše je ob izbruhu požara v Piranu skupaj s policistom in gasilcem v hiši našel pogrešanega 12-letnega otroka in ga v zadnjem trenutku rešil iz objema dima in ognja. Mihael Tomše je na DOBA Fakulteti diplomiral v programu Menedžment v sociali in izobraževanju, študijski kolegi pa so ga že med študijem opisali kot izjemnega človeka. 

 

Lara Baruca

Na DOBA Fakulteti je zaključila program Poslovanje
»Sem zelo radoveden človek in sem zato v nenehnem iskanju nečesa novega in zagotovo nekdo, ki se bo "učil" celo življenje.» Znanje, ki ga je pridobila med študijem, je bilo odlična podlaga za njen nadaljnji študij. Po končani diplomi je namreč obiskovala magistrski program na eni od najprestižnejših evropskih ekonomskih fakultet Bocconi v Italiji. Po besedah Lare je DOBA Fakulteta na odlični poti, da se postavi ob bok najboljšim.

 

Maja Ahac

Humanitarka in predsednica društva Adra Slovenija, ki ne more razumeti nestrpnosti Slovencev do beguncev, še posebej otrok

Mednarodna organizacija Adra deluje v 130 državah sveta in skuša na devetih ključnih področjih pomagati milijonom ljudi. Njena slovenska izpostava, Humanitarno društvo ADRA Slovenija, deluje od leta 2000, prostovoljci tega društva pa so še posebej aktivni ob zadnjih dogodkih, povezanih z migrant in begunci v Sloveniji. Maja Ahac, diplomantka programa Organiziranja in menedžmenta socialnih dejavnosti s svojo ekipo pomaga po vsem svetu, od Burundija prek Tajske do azilnega doma v Ljubljani. Je zagovornica sodobnega pristopa pri vodenju humanitarnih organizacij. Nekdanja fizioterapevtka se je našla na področju humanitarnosti, oporo najde v družini in protestantskih vrednotah.

 

Žiga Jeglič

Za študij se je odločil, ker verjame, da je pomembno po končani hokejski karieri imeti izobrazbo in s tem odprte vse poslovne poti

Online študij je pripomogel k temu, da je lahko navkljub kroničnemu pomanjkanju časa svoj čas organiziral tako, da je ob uspešni športni karieri tudi diplomiral.

 

Maša Zec Peškirič

Diplomantka programa Marketing se je leta 2009 uvrstila v prvi krog na turnirjih za Odprto prvenstvo Anglije in Odprto prvenstvo ZDA v tenisu.          

Maša Zec Peškirič je hitro po uspešni teniški karieri uspešno diplomirala na DOBA Fakulteti. V življenju se ji zdi predvsem pomemben nenehen osebnosti razvoj človeka na vseh področjih. Študij na DOBA Fakulteti je sigurno pripomogel k temu.

 

Blaž Kleč

Poklicni rokometaš Blaž Kleč se je za  študij odločil predvsem zaradi želje po osvajanju in pridobivanju novega znanja, obenem pa to sovpada z željo po napredovanju in osebni rasti na tem področju.

V življenju se mi zdi pomemben nenehen osebnosti razvoj človeka na vseh področjih. Študij na DOBA Fakulteti je sigurno pripomogel k mojemu celostnemu osebnemu razvoju. Celoten študij je zasnovan na podlagi pridobivanja teoretičnega znanja, ki ga že tekom študija skozi študijske obveznosti uporabljamo v praksi. Prav tako vsako novo pridobljene znanje izkoristim v zato danih situacijah.

 

Milan Kotnik

Predsednik Sveta Invalidov MOM Milan Kotnik je zapisal: Svet invalidov, predvsem gluhonemih za odpravljanje neenakosti in boljše vključevanje invalidov v družbo

Ker so bila vsa znanja praktično usmerjena in z veliko mero strokovnosti ter ogromno teoretičnimi izhodišči, lahko mirno rečem, da sem vsa osvojena znanja skorajda sproti implementiral v svoje delovno okolje. Hkrati pa sem imel priložnost skozi številne praktično naravnane timske in individualne, projektne ter seminarske naloge širiti svoja obzorja ter istočasno seznanjati in osveščati številne študijske kolege z življenjem ljudi, ki so zaradi svoje komunikacijske bariere odrinjeni na rob dogajanja v družbi. Bilo je veliko nepozabnih, čudovitih in prijetnih trenutkov in skupno veselje sploh ob uspešno izpeljanih timskih nalogah, kjer smo drug drugega spodbujali, si postavljali vedno nove višje postavljene meje. Po drugi strani pa sem prepričan, da je naš uspeh, kljub napornemu študiju, delovnih in družinskih obveznosti, posledica neprestane pozitivne spodbude profesorjev in mentorjev, za kar sem jih resnično hvaležen.

 

Luka Božić

Luka Božič je dokaz, da gresta vrhunski šport in študij odlično skupaj!

Luka Božič je za Slovenijo nastopil na kajakaškem in kanuističnem delu Poletnih olimpijskih iger 2012 v Londonu, kjer je v disciplini C2 slalom osvojil osmo mesto. Na Svetovnem prvenstvu  v La Seu d'Urgellu je v isti disciplini osvojil bronasto medaljo. Leta 2011 je prejel Bloudkovo nagrado, 2014 pa ga je Kajakaška zveza Slovenije izbrala za slovenskega kajakaša leta. Nedvomno je online študij na DOBA Fakulteti izredna priložnost za tiste, ki se profesionalno ukvarjajo s športom, obenem pa si želijo zagotoviti odlično izobrazbo.

 

Marko Pec

Kje v Mariboru odslej diši po kruhu?

Hiša kruha v središču Maribora je znana po tem, da je v njej najti kruh brez aditivov, konzervansov, barvil in drugih dodatkov, ki jih uporablja masovna industrija peke kruha. Kruh iz te pekarne je narejen na čim bolj naraven način iz najboljših sestavin. Kot pravi naš diplomant programa Poslovanje Marko Pec iz Hiše kruha je njihovo prvo in osnovno pravilo - delaj in naredi kruh z ljubeznijo. "Na trgu je veliko izdelkov, ki se med seboj skorajda ne razlikujejo, potrošnik je pri tem zaveden in ima težave pri izbiri. Trgovske verige ponujajo izdelke pod enakimi imeni kot manjše pekarne. Še vedno je žal veliko ljudi, ki ne berejo deklaracij in tako kupujejo mačka v žaklju, ne vedoč, kaj so v resnici kupili."

 

Robert Zajšek

Za študij na Dobi sem se odločil zaradi novega, mojemu delu in interesom primernega študijskega programa in zaradi odličnega imena, ki si ga je Doba z leti ustvarila v Sloveniji in tudi izven naše dežele, nam je zaupal  Robert Zajšek, novinar na RTV Slovenija

"Nova znanja so vedno dobrodošla, saj drugače stagniramo, svet in dogajanja, pa se tako hitro "vrti", da je tisto, kar je bila zdaj novica, jutri že preteklost, če povem v prispodobi. Pridobljena znanja sem že med študijem s pridom uporabljal v službi (tako kot sem prakso iz službe "prenašal" v študij, v okviru seminarskih nalog. Kljub računalniški in drugi sodobni tehnologiji, pripomočkom, čudovitim prostorom, je po mojem mnenju še vedno odločilno prijazno in profesionalno delo pedagoškega osebja, ki ti da občutek, da si človek, ne robot, da nisi številka."

 

Petra Knez Bahor

Petra Knez Bahor je specialistka za kontaktne in klicne centre, avtorica in ljubiteljica knjig. 

Petra je dipolomantka DOBA Fakultete in študentka magistrskega programa Marketing in prodaja. Je srečna in srčna ženska, ki živi svoje sanje. Že 15 let deluje na področju kontaktnih centrov s ciljem umestiti kontaktni center v srce podjetja, posameznika in stranke. Svoje izkušnje pa je že delila tudi študentom. -->

 

Uspešen mlad podjetnik

Boštjan Gorenšek

Uspešen mlad podjetnik, podžupan

Da lahko z dobro idejo, veliko vztrajnosti in dobrem timskem delu doživiš uspeh, je dokazal Boštjan Gorenšek, ki je tekom študija napisal svojo podjetniško pravljico Pravljično vas Leše. V letu 2017 pa je  začel pisati novo zgodbo o uspehu: Junc Beef Jerkey, ki jo predstavljajo v akciji Štartaj Slovenija. Leta 2019 je postal podžupan občine Prevalje. 

 

Jernej Damjan je na fakulteti združil je šport in znanje

Jernej Damjan

Združil je šport in znanje

Da lahko kljub vrhunskemu športu tudi uspešno študirate, dokazuje naš uspešen smučarski skakalec Jernej Damjan. Jernej se zaveda, da je aktualno znanje ključno za razvoj njegove kariere tudi po zaključku skakanja, zato je že med  študijem skočil tudi v podjetniške vode. 

 

Mama, podjetnica, umetnica, pisateljica, gasilka ...

Ana Božič

Mama, podjetnica, umetnica, pisateljica, gasilka ...

Ana je takoj po diplomi zavihala rokave in pridobljeno znanje preizkusila v praksi. Poleg redne zaposlitve v vrtcu je odprla lastno podjetje in izdala svojo prvo knjigo "Od rojstva brez plenic". Knjiga je med mladimi mamicami pravi hit. Danes Ana v Sloveniji in na Hrvaškem izvaja delavnice za mlade mamice.

 

DOBA Fakulteta: Od podjetniške ideje do realizacije skozi magistrsko nalogo

Enej Gradišek

Od podjetniške ideje do realizacije skozi magistrsko nalogo

Enej Gradišek je ambiciozen podjetnik, ki je bil med študijem vpet med redno službo v lekarni in svojim lastnim podjetjem. V njegovi magistrski nalogi Snovanje in lansiranje blagovne znamke, se je ukvarjal z razvojem svojega produkta, aplikacijo GSpot.  Danes je Enej mentor, predavatelj in aktiven kot vodja pospeševalnega programa in kot Design Sprint evangelist pri ekipi CorpoHub, kjer podjetjem pomagajo pri vpeljavi inovativnih poslovnih modelov in organizacij v njihove procese.

 

Anja Vogrič: Povezovalka in kreatorka zgodb

Anja Vogrič

Povezovalka in kreatorka zgodb

Anja vsak dan uresničuje svoje sanje. Ena izmed ključnih prelomnic je zagotovo stvaritev lastnega produkta "In-Sight Glass". Svoj močan pečat je pustila ko soustvarjalka odmevne družbenoodgovorne akcije Ustavi.se ter drugih akcij, ki jih organizirajo v okviru portala MED.Over.net. Če vam je na videz znana - ja, to je dama iz Mercatorjevih plakatov.   

 

Miha Rebolj: Včasih profesionalni športnik, danes podžupan

Miha Rebolj

Včasih profesionalni športnik, danes podžupan

Miha Rebolj se je v času profesionalne športne kariere vpisal v online študij in kmalu uspešno pridrsal do konca. S športnimi in študijskimi izkušnjami je postal danes pomemben akter na Jesenicah, kjer županu pomaga pri njegovem delu ter opravlja posamezne naloge iz njegove pristojnosti, za katere je pooblaščen.

 

Finka Karan: Po 25 letih dela na menedžerkih položajih, našla srečo v torticah

Finka Karan

Po 25 letih dela na menedžerkih položajih, našla srečo v torticah

Finka Keran se je po 25 letih dela na visokih menedžerskih pozicijah odločila za spremembo kariere. V Zagrebu je odprla je svojo lastno slaščičarno Cukarino Cafe, kjer tedensko goste razveseljuje z okusnimi sladicami. 

Informativni dnevi
Informativni dnevi
Deli
Deli
Online študij
Online študij
Izpolni prijavo
Izpolni prijavo
Deli