Novice

Spremljajte naše novice
13. julij 2022

DOBA Fakulteta partnerica v projektu FINPOWER

DOBA Fakulteta je partnerica v dvoletnem projektu FinPower, ki je namenjen krepitvi trajnostne finančne pismenosti žensk. Projekt se prične 1.10.2022.

Daljši naziv projekta: Empowering women in sustainable finance through micro learning

Ob vodilnih partnerjih, FH Joanneum iz Avstrije je v projekt vključenih še 6 drugih partnerskih institucij iz Italije, Litve, Portugalske, Romunije in Slovenije.

Cilj projekta FinPower je okrepiti trajnostno finančno pismenost žensk. Pridobljeno znanje s področja trajnostnih financ bo ženskam okrepilo samozavest in zaupanje v njihove finančne sposobnosti. Finančna pismenost je bistvena za ekonomsko in finančno stabilnost ter razvoj. V EU še vedno obstajajo velike razlike med ženskami in moškimi glede finančne pismenosti, zato so ženske v potencialno slabšem položaju. Glavni cilj projekta je zato izboljšanje znanja žensk na področju financ vključno z novostmi, ki vplivajo na to področje (trajnost, virtualna plačilna sredstva, kripto valute, itd.). Za doseg  glavnega cilja projekta bodo v projektu najprej opredeljene ključne vrzeli v kompetencah, povezanih s trajnostnimi financami in posebne potrebe po usposabljanju žensk, definirana bo kompetenčna matrika, ustanovljena akademija za trajnostne finance ter pripravljene smernice za odločevalce politik.

Za zagotovitev kakovosti in trajnosti projektnih rezultatov bo v okviru akademije za trajnostne finance izvedeno tudi pilotno usposabljanje žensk in zainteresiranih trenerjev iz centrov za usposabljanje in izobraževanje odraslih v vseh državah projektnih partnerjev. Cilj je v času trajanja projekta znanje o trajnostnih financah prenesti vsaj 210 ženskam in 30 trenerjem iz centrov za usposabljanje in izobraževanje odraslih. Usposabljanje bo z namenom lažjega razumevanja snovi razdeljeno v mikro učne enote.

Informativni dnevi
Informativni dnevi
Deli
Deli
Online študij
Online študij
Izpolni prijavo
Izpolni prijavo
Deli