Novice

Spremljajte naše novice
11. oktober 2022

Teorija in praksa z roko v roki: gostujoče predavanje o coworking prostoru BIZkoshnica

V sklopu predmeta Podjetništvo in kultura podjetja, ki ga poučuje dr. Marina Letonja, bomo gostili mr. sc. Gordano Ćorić in Mirelo Marović Omerzu iz zagrebške BIZkoshnice. 

Webinar bo potekal pod naslovom: Ekosistem podjetniške podpore na Hrvaškem skozi primer coworking prostora BIZkoshnica iz Zagreba.

Mr. sc. Gordana Ćorić je viša predavateljica na Univerzi VERN' in lastnica svetovalnega podjetja Festina lente. Ima dolgoletne mednarodne izkušnje v European Foundation for Entrepreneurship Research (EFER, Amsterdam) ter v ameriški organizaciji World Learning v projektih mreženja, izobraževanja in okrepitve podjetnikov/ic na Hrvaškem in v regiji.

Magistrirala je na temo „Izzivi podjetništva za hitrorastoča podjetja (gazele) na Hrvaškem na poti proti Evropi“ na Ekonomski fakulteti v Osijeku, kjer študira na doktorskem študiju Entrepreneurship and Innovativeness ter se ukvarja s temo mentorske podpore podjetnikom. Med tem časom je zaključila mednarodni Micromaster program Entrepreneurship Ecosystem and Innovation Strategies.

Ima naslednje certifikate: ILO certificate for Business Development Service (BDS) Providers and Promoters of Women Entrepreneurship, ICFE (International Certificate for Financial English), ECDL (European Computer Driving Licence), EBC*L (European Business Excellence Licence), EEC2015: Technology & High Growth Entrepreneurship ter certifikate Course Design in Tutoring pri CARNET-ovi E-learning akademiji. Obiskovala je delavnice Design Thinkinga, Success Fundamentals, Digital Transformation and Business Process Modelling itd.

Objavila je več kot 30 strokovnih in znanstvenih del. Je članica strokovnih komisij v nekaj projektov (Družbeno odgovorno poslovanje za vse, Podjetniki prihodnosti, Crowdfunding akademija, HULT Global Challenge, Reach for Change, Social Impact Award, Beyond (un)employment, ipd.) ter članica mreže trenerjev/svetovalcev za družbeno odgovorno poslovanje, franšizno poslovanje, družbene inovacije, socialno podjetništvo, crowdfunding itd. Izkušnje pridobiva skozi različne mednarodne in domače projekte: SILICE (izobraževanje in mentorstvo voditeljev Social Innovation Labov v Indiji in Izraelu), Pop-up ruralni družbeno inovativni hubi/inkubatorji (projekt družbeno koristnega učenja in razvoja mikro podjetniških podjemov, v sodelovanju s LAG-i kot nosilci ruralnega razvoja v Međimurju in na otoku Visu), ter eCeker (web-shop in klaster lokalnih pridelovalcev hrane).

Sodelovala je v programih Practicing Design (praktično izobraževanje za oblikovalce s ciljem vključevanja poslovne dimenzije v njihovo delo) in Izdelovanje kurikuluma za podjetništvo v uporabnih umetnostih in dizajnu. Ima izkušnje z izvedbo delavnic za okrepitev podjetništva in start-upov, samozaposlovanje, družbeno odgovorno poslovanje, spodbujanje družbenih inovacija, planiranje poslovnih modelov, crowdfunding kampanj, design thinking itd.

Njena interesna področja zajemajo: podjetništvo (dinamično, žensko, socialno, start-up, franšizno, znotrajkorporativno, trajnostno), inovativnost, družbeno odgovornost podjetnika, etično dimenzijo poslovanja in odnosa med sektorji, ekonomsko okrepitev marginaliziranih skupin, ruralni razvoj, oblikovanje mrež (network) in povezovanje, pomoč društvom in malim podjetnikom, strategije rasti malih in srednjih podjetij, medsektorsko sodelovanje, regionalno sodelovanje, benchmarking, predstavitvene veščine, design thinking, upravljanje z nepovratnimi sredstvi, vodenje projektov, oblikovanje in vodenje programov usposabljanja, javno zagovarjanje in lobiranje (z vidika neprofitnega sektorja), mediacija/posredovanje/pregovarjanje, sodelovanje z mediji ter organizacija interaktivnih konferenc, svetovanj in delavnic.

Naša gostja mr. sc. Gordana Ćorić se bo pogovarjala z Mirelo Marović Omerzu iz zagrebške BIZkoshnice, coworking prostora, ki ga Mirela vodi od leta 2015. Mirela je tako podjetnica kot tudi pomemben del ekosistema, ki pomaga drugim podjetnikom, posebej pa je ozaveščena za pomoč družbenim podjetnikom, neodvisnim profesionalcem (freelancerjem) ter podjetniškim podjemom u zgodnji fazi. Po poklicu je mr. rer. soc. oec. z Univerze na Dunaju (Wirtschaftsuniversität Wien). BIZkoshica trenutno šteje 120 članov in stanovalcev, od leta 2015 pa je pomoč in korist od coworkinga, izobraževanj in dogodkov prejelo več kot 10 000 članov in gostov.

Mirela Marović Omerzu je, spodbujena s potrebo po navdihujočem prostoru za delo in delitev idej, leta 2015 ustanovila BIZkoshnico, funkcionalno urejen coworking prostor v samem centru Zagreba. Danes se v BIZkoshnici zbirajo podjetniki, ustvarjalci in freelancerji, ki na 200 kvadratnih metrov poleg prostora delijo tudi znanje ter se med njimi pogosto porajajo tudi odlična sodelovanja.

Od leta 2021 je v BIZkoshnici začela z izvedbo evropskega projekta “Družbeno-podjetniška koshnica”, sofinanciranega s sredstvi Evropskega socialnega sklada, in zahvaljujoč kateremu bo BIZkoshnica delovala kot družbeno-podjetniški coworking prostor na Hrvaškem ter izvajala številne aktivnosti z namenom spodbujanja načel družbene, ekonomske in okoljske trajnosti med hrvaškim podjetniki.

Informativni dnevi
Informativni dnevi
Deli
Deli
Online študij
Online študij
Izpolni prijavo
Izpolni prijavo
Deli