Dogodki

Kaj se dogaja na fakulteti

Gostujoče predavanje Emila Tedeschija

Pri predmetu Finance smo v tem tednu gostili predavatelja Emila Tedeschija, predsednika uprave in večinskega lastnika Atlantic grupe.

Na primeru Atlantic grupe je študentom predstavil upravljanje dolga in donosnosti poslovanja skozi odnos lastniškega kapitala in dolga, financiranje rasti s pomočjo dolžniških instrumentov, določanja višine deleža lastnih virov ter kombinacije lastnih in tujih virov v financiranju poslovanja.

O predavatelju

Emil Tedeschi je predsednik Uprave Atlantic Grupe, vodilnega proizvajalca prehranskih izdelkov in distributerja v jugovzhodni Evropi. Je ustanovitelj in večinski lastnik družbe. V svoji karieri je Emil Tedeschi za profesionalne dosežke, rezultate pa tudi za širši doprinos k razvoju gospodarstva prejel številna strokovna in medijska priznanja.
Leta 2002 je bil razglašen za menedžerja leta po izboru Hrvaškega združenja menedžerjev CROMA, leta 2005 pa po izboru poslovnega časopisa Privredni vjesnik. Prav tako je leta 2006 i 2008 po izboru strokovne žirije Kapital Networka - prve poslovne televizije v regiji, nagrajen kot gospodarstvenik leta. Leta 2010 je Emil Tedeschi prejel nagrado “Večernjakov pečat” kot gospodarstvenik leta v regiji jugovzhodne Evrope, ter državno odlikovanje Predsednika Republike za posebne zasluge v gospodarstvu.

Informativni dnevi
Informativni dnevi
Deli
Deli
Online študij
Online študij
Izpolni prijavo
Izpolni prijavo