Dogodki

Kaj se dogaja na fakulteti

Nastavimo dobre temelje 2018

Nastavitev temeljev za uspešno poslovno leto 2018 bo na Dobi začrtalo predavanje enega najvplivnejših slovenskih makroekonomskih analitikov, mag. Velimirja Boleta z naslovom 'Tri ključna vprašanja gospodarskega trenutka'.

Mag. Velimir Bole bo na predavanju skušal odgovoriti na vprašanja:

- kakšen je dolgoročni položaj gospodarstva, ko je po osmih letih končno odpravilo krizni zaostanek;
- kaj poganja in kaj zavira sedanje okrevanje, ki se krepi od sredine 2013 dalje;
- kaj lahko pričakujemo v letu 2018.

Predstavljena bo dinamika in struktura povpraševanja ter sektorska dinamika aktivnosti, dogajanje na trgu dela, predvsem dinamika stroškov dela in prostih delovnih mest, kakor tudi aktivnost bank, predvsem, kakšne so ustrezne posledice na zadolženost in likvidnost podjetij in prebivalstva. Izgledi za 2018 bodo ilustrirani s sektorsko dinamiko poslovne klime, omejitvami v poslovanju - predvsem je to dostopnost delavcev in prostih zmogljivosti - ter s pregledom napovedi gospodarske aktivnosti in gibanj cen.

Ilustracija dogajanja v gospodarstvu v Sloveniji bo primerjana z evro območjem.

Predavanje bo potekalo v sklopu tradicionalnega januarskega srečanja prijateljev Dobe, kjer bomo predstavili tudi poslovne uspehe Dobe v letu 2017 in podelili posebne nagrade. V kolikor predavanje tudi vas zanima, nam sporočite na tajnistvo@doba.si ali po telefonu 02 228 38 60.

Foto: Mladina

Informativni dnevi
Informativni dnevi
Deli
Deli
Online študij
Online študij
Izpolni prijavo
Izpolni prijavo