Dogodki

Kaj se dogaja na fakulteti

Okrogla miza: Globalni izzivi prihodnosti

Velike spremembe ne poznajo državnih meja in vse bolj vplivajo na naše življenje. Na DOBA Fakulteti menimo, da je ob naših naporih prilagajanja spremembam naše poslanstvo tudi v tem, da jih pravočasno spoznamo, vsaj del njihovega vpliva predvidimo in nanje naravnamo naše dejavnosti.

Na DOBA Fakulteti v okviru našega poslanstva, da širimo in izmenjujemo znanje v okolju, organiziramo okroglo mizo. Na njej bo beseda tekla o globalnih izzivih prihodnosti, kot jo lahko predvidimo. Z nami bodo izvrstni govorci, znanstveniki in strokovnjaki, ki bodo procese, ki potekajo okoli nas, poskušali razjasniti predvsem s stališča sprememb v poslovnem okolju. V pogovoru se ne bomo izognili vplivu vojne v Ukrajini na ekonomijo. Pomemben vidik, ki ga bodo govorci tudi osvetlili, bodo nujne spremembe v visokošolskem izobraževanju.

Predstavitve in misli govorcev bo na okrogli mizi povezovala Jasna Dominko Baloh, prof., ustanoviteljica in direktorica DOBA Fakultete Maribor.
Govorci bodo:

  • prof. dr. Rasto Ovin, dekan DOBA Fakultete Maribor
  • dr. Andreja Kodrin, članica InvestEU, ustanoviteljica Quintauma in gostujoča učiteljica na DOBA Fakulteti
  • mag. Branko Žibret, partner in izvršni direktor pri svetovalni družbi Kearney
  • mag. Mitja Jermol, vodja Centra za prenos znanja na področju informacijskih tehnologij Inštituta Jožef Stefan

Dogodek bo potekal online, v slovenskem jeziku s sinhronim prevajanjem v angleški jezik. 

 

DOBA Fakulteta je sodobna in moderna fakulteta. Razvojno naravnanost fakulteta dokazuje z izvajanjem unikatnih in praktičnih dodiplomskih, magistrskih in doktorskim študijskim programom. V študijske programe vpeljuje sodobne globalne trende – trajnost, zeleno poslovanje, digitalizacijo. Je nosilka razvoja online izobraževanja v Sloveniji in jugovzhodni Evropi. S preizkušeno in zanesljivo online izvedbo sodi med regionalne zmagovalce, saj sledi mednarodnim standardom kakovosti in ima edina v Sloveniji dve mednarodni akreditaciji za online študij.

Informativni dnevi
Informativni dnevi
Deli
Deli
Online študij
Online študij
Izpolni prijavo
Izpolni prijavo
Deli