Dogodki

Kaj se dogaja na fakulteti

Okrogla miza TRENDI SPREMINJAJOČIH KOMPETENC V TURIZMU

Slovenija je že postala prepoznavna turistična destinacija. Podiramo rekorde, a imamo tudi  nekaj težav. Vse kaže, da se bo dinamika povečevanja turistov v Sloveniji, tako kot v svetu, nadaljevala tudi v prihodnjih letih. Tega se moramo veseliti in se na to pripraviti, saj turistov ni nikoli preveč.

Kje so naši skriti potenciali in kako se bomo lotili izzivov, je zapisano v Strategiji trajnostne rasti slovenskega turizma 2017-2021. Ključne poudarke strategije bo predstavil osrednji gost okrogle mize minister za gospodarski razvoj in tehnologijo gospod Zdravko Počivalšek.

V nadaljevanju bodo strokovnjaki razmišljali o tem ali je v Sloveniji preveč ali premalo turistov in kako se pripraviti na njihove prihode?

Namen okrogle mize je spodbuditi razpravo o skrbi za zaposlene in o razvoju  kadrov v turizmu – katera znanja in kompetence potrebujemo v turizmu in kje so razlogi, da imamo kadrov premalo. Izmenjali bomo tudi izkušnje o strateškem in operativnem upravljanju destinacij in o pomenu učinkovitega menedžmenta na področju turizma.

Okroglo mizo bodo soustvarjali:

  • Zdravko Počivalšek, minister, Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo;
  • Urška Marentič, namestnica direktorja, Center RS za poklicno izobraževanje
  • Gregor Jamnik, direktor, Hotel Slon Ljubljana;
  • Doris Urbančič Windisch, direktorica, Zavod za turizem Maribor;
  • dr. Andrej Raspor, visokošolski učitelj, DOBA Fakulteta Maribor.

Okroglo mizo bo vodila Jasna Dominko Baloh, direktorica DOBA Fakultete.

Prijava na dogodek

Informativni dnevi
Informativni dnevi
Deli
Deli
Online študij
Online študij
Izpolni prijavo
Izpolni prijavo