Dogodki

Kaj se dogaja na fakulteti

Webinar Kariernega centra: Skriti pomeni digitalne poslovne preobrazbe

Webinar je namenjen študentom in diplomantom DOBA Fakultete in Višje strokovna šole DOBA ter vsem, ki želite poglobljeno spoznati in razumeti digitalnost in z njo povezano digitalno poslovno preobrazbo ter kakšen pomen to predstavlja za organizacije.

Vsebina webinarja: 

Še vedno je večina podjetij usmerjena v preveč ozko pojmovanje digitalnosti – v digitalne tehnologije, predvsem v industrijo 4.0 in v umetno inteligenco (UI). Na ta način organizacije razumevanje »Digitalne poslovne preobrazbe« zreducirajo predvsem na besedo »digitalna« in na oddelka proizvodnje ter IT. Ključni element »preobrazba« pa se v veliki večini primerov popolnoma izgubi. In tako organizacije v resnici ne izvedejo digitalne poslovne preobrazbe, temveč le nabor digitalnih projektov.

Pomen in vloga pa iz strateškega nivoja preide na operativno tehnološki nivo. Po webinarju boste poznali in razumeli širšo sliko digitalne poslovne preobrazbe, bistvene elemente vsakega dela besedne zveze, strateški pomen pravilnega razumevanja vpeljave digitalnosti v organizacijo in ključne napake, ki jih (nehote) delajo vodstva organizacij in njihovi vodje.

Predavanje bo izvedel Aleš Štempihar, direktor Askit d.o.o., team leader pri Digital42, podpredsednik IIBA Slovenija in visokošolski učitelj na DOBA Fakulteti.

Aleš Štempihar se z digitalnimi poslovnimi preobrazbami ukvarja od leta 2015. Izdelal je več kot 20 digitalnih strategij ter sodeloval v iniciativah digitalnosti s preko 50 organizacijami. Iz tega področja ima tri mednarodne certifikate (zadnji iz Cambridge University). Pri oblikovanju digitalnih strategij in digitalnih poslovnih preobrazb poudarja pomen izkušnje kupca (CX), izkušnje zaposlenega (EX) in organizacijske kulture.

Informativni dnevi
Informativni dnevi
Deli
Deli
Online študij
Online študij
Izpolni prijavo
Izpolni prijavo
Deli