Novice

Spremljajte naše novice
27. marec 2020

Gostovanje petih podjetnic pri predmetu Podjetništvo in kultura podjetja

Dr. Marina Letonja bo pri predmetu Podjetništvo in kultura podjetja gostila podjetnice, ki so začele svojo podjetniško dejavnost leta 2019 ob spodbudi SPIRIT, se udeležile MOOC – usposabljanja za podjetnice začetnice v online okolju in pridobile subvencije za samozaposlitev.

Študenti in študentke bodo na webinarju prisluhnili pogovoru z gostjami: Petro Kralj (Petrasana), Brigito Brezovac (Studio Brigite Brezovac), Tinkaro Fortuna (Planet Fortuna), Antoninias Smogavc (Antoninias) in Uršo Boldin (Joga z Urško).

Naše gostje bodo predstavile svoje poslovne ideje, kako so prišle do njih, predstavile bodo začetke svoje podjetniške poti, kako so naredile korak od ideje do priložnosti na trgu, izzive, s katerimi se srečujejo, spoznanja, ki so jih obogatila, opisale bodo, kako gradijo mrežo partnerstev …

Gostujoče predavanje Petre Kralj na DOBA Fakulteti.

Sem Ljutomerčanka Petra Kralj, vodja Holističnega Centra PETRASANA, v katerem se ukvarjamo z osebnostno preobrazbo in zdravjem na nivoju telesa, uma, energije in duha. Sem raziskovalka, predavateljica, certificirana in akreditirana mentorica in trenerka tehnik sproščanja in osebnostne preobrazbe. Imam praktične izkušnje dela s strankami v 4-ih jezikih in več kot 10 let delovnih izkušenj v javnozdravstvenem sektorju. Študirala sem na Fakulteti za farmacijo, za varnostne vede (FVV) in na Medicinski Univerzi v Innsbrucku. Pred leti sem zaradi lastnih potreb in interesa, vso teorijo in prakso združila s preverjeno učinkovitimi metodami s področja komplementarne, alternativne in energijske medicine, leta 2019 pa se podala na svojo doslej največjo avanturo -  v podjetništvo. Ljudem pomagam razrešiti fizične in čustvene težave, blokade, omejujoča prepričanja in strahove v obliki individualnih seans, predavanj, skupinskih delavnic in tečajev.
Petra Kralj

Gostujoče predavanje Brigite Brezovac na DOBA Fakulteti.Sem nekdanja profesionalna športnica, 12-kratna amaterska svetovna prvakinja v bodybuildingu in prva Evropejka, ki ji je uspelo zmagati v ZDA, in to kar tri profesionalna tekmovanja zapored. Na tekmovanju Ms.Olympia v Las Vegasu sem se uvrstila na odlično 3. mesto na svetu. Po opustitvi športne kariere, ki je trajala kar 15 let, sem se po rojstvu otroka odločila za samostojno podjetniško pot. Področja dejavnosti ni bilo težko izbrati, saj je bilo ukvarjanje z gibanjem in zdravo prehrano najprej moj hobi, ki se je nato spremenil v moj  glavni vir dohodka in preživetja.  V svojem studiu delim 25-letno znanje in velik nabor vaj, ki temeljijo na lastnih izkušnjah; strokovno vodstvo z izrednim občutkom za ljudi in zmožnostmi posameznega telesa, ki vodi iz stanja, kjer ste, v stanje, ki ga želite doseči; kreativno voditeljico in spremljevalko, ki prožno prilagaja in stopnjuje telesne vaje v smeri zastavljenega cilja. Še zmeraj se učim, saj me radovednost vleče v vedno nove vaje in programe, tako da storitve konstantno nadgrajujem. 
Brigita Brezovac

Gostujoče predavanje Tinkare Fortuna na DOBA Fakulteti.
Sem mamica treh deklic, 14-letne Taje, 6-letne Vite in skoraj 5-letne Flore. Po izobrazbi sem magistrica poslovnih ved, več kot 20 let že delam v prodaji. Psihologija prodaje, odnos med prodajniki in kupci, osebnostni tipi, prodajne veščine, komunikacija med zaposlenimi – te teme so me zanimale že med študijem in v službi, zdaj vso to znanje in izkušnje z veseljem predajam poslušalcem na delavnicah, pod okriljem svojega podjetja Planet Fortuna. Ob delu sem pridobila mednarodno licenco za SDI trenerko ter opravila diplomo iz nevrolingvističnega programiranja, zaključujem pa še nadgradnjo NLP programa – NLP praktik. Nekateri me poznajo po petju in Bepop, drugi po delovanju v marketingu in prodaji, tretji po plesu in nekoč delu v svoji plesni šoli, četrti kot predavateljico in trenerko. Svojo ljubezen do dela z otroki, plesa in petja vpletam v različne projekte na tem področju. Eden izmed takšnih projektov je lanski izid moje prve otroške knjigice FORTUNA - Planet Iger, kjer skozi zgodbo opisujem igre iz svoje mladosti. 
Tinkara Fortuna
Foto: Vid Ponikvar

Gostujoče predavanje na DOBA Fakultete Antoninias Elina SmogavcSem ustanoviteljica znamke Antoninias. Otroška bolezen me je navdihnila za modno kariero, s čimer sem ustvarila blagovno znamko. Diplomo sem opravila na študiju dizajna na Fakulteti za dizajn v Ljubljani. Po opravljeni diplomi sem v Londonu novembra 2018 magistrirala na fakulteti London School of Business and Finance, smer luksuzni brand management. Znamka Antoninias je bila sprva zamišljena le kot znamka s kopalnimi kostumi, ker se je predvsem v letu 2018 pokazala nova priložnost v celodnevnih oblačilih za potovanja, se je ponudba Antoninias razširila. Nastala je znamka počitniških/ ležernih oblačil, ki se uveljavljajo tudi kot multifunkcionalna in časovno neopredeljena oblačila premium/ luksuznega segmenta. Poleg tega, da sem razvila lastno blagovno znamko, se ukvarjam tudi z marketingom in oblikovanjem, kar so zelo dobre reference pri sami zastavi projekta. Za različna podjetja ustvarjam marketinške načrte (od brandinga do same prodaje in razvoj idejnih konceptov).
Antoninias Elina Smogavc

Podjetnica Urška Boldin.
Sem ustanoviteljica Joge z Urško, drugače pa ekonomistka. Študirala sem na Ekonomski fakulteti v Ljubljani in EDHEC Business School v Franciji, magistrirala pa na Vlerick Business School v Belgiji. Z jogo se ljubiteljsko ukvarjam že zelo dolgo, svoje znanje sem poleg vseh seminarjev in delavnic nadgradila z mednarodnim učiteljskim tečajem in od takrat z največjim veseljem svoje jogijsko znanje prenašam na vadeče v svojem joga studiu v Ljubljani.
Urška Boldin

Informativni dnevi
Informativni dnevi
Deli
Deli
Online študij
Online študij
Izpolni prijavo
Izpolni prijavo
Deli