Novice

Spremljajte naše novice
22. februar 2023

Aktivno dogajanje Kompetenčnega in Kariernega centra v mesecu marcu

Kompetenčni center deluje v okviru naše fakultete od leta 2016 in je edini tovrstni center visokošolske institucije v Sloveniji. Namenjen je vsem ciljnim skupinam vključenim v online študij – študentom, online mentorjem in visokošolskim učiteljem s ciljem razvoja kompetenc za online učenje in kompetenc učenja.

Karierni center se osredotoča na karierno orientacijo študentov in s tem namenom organizira usposabljanja, ki študentom v vseh starostnih obdobjih omogočajo identifikacijo njihovih sposobnosti, kompetenc in interesov za sprejemanje odločitev na področju izobraževanja in osebnega razvoja.

Aktivnosti organiziramo v obliki brezplačnih webinarjev glede na ugotovljeno potrebo po določenih znanjih in potrebah po osebnostni rasti.
  
V mesecu marcu planiramo:

  • Webinar: Priprava na zaposlitveni razgovor za študente;
  • Vadbo čuječnosti, meditacije in tehnik MBSR za študente in online mentorje;
  • Webinar: Komunikacija s težavnimi strankami za online mentorje;
  • Teden nadgradnje uporabe razširjenih ocenjevalnih shem (ROS) za visokošolske učitelje;
  • Webinar: Uporaba Excela in odprtokodnih orodij za analizo podatkov za študente, online mentorje in visokošolske učitelje;

Webinarje izvajajo visokošolski učitelji DOBA Fakultete in zunanji strokovnjaki. Študentom omogočamo tudi brezplačna testiranja in osebno svetovanje.  

Letno v okviru Kompetenčnega centra izvedemo do 10 webinarjev za vse deležnike, ki so vključeni v izvedbo online študija na DOBA Fakulteti in do 4 webinarje Kariernega centra za študente. Do konca študijskega leta planiramo še razvojno srečanje za online mentorje, razvojno srečanje za visokošolske učitelje ter teden namenjen uvajanju videoposnetkov in odprtih učnih virov v študijski proces za visokošolske učitelje. Informiranje v zvezi z aktivnostmi Kompetenčnega in Kariernega centra potekajo za vse deležnike v virtualnem učnem okolju, kjer je dostopen poseben predmet, prek spletnih strani fakultete in družbenih omrežij.

Informativni dnevi
Informativni dnevi
Deli
Deli
Online študij
Online študij
Izpolni prijavo
Izpolni prijavo
Deli