Novice

Spremljajte naše novice
23. maj 2023

Analiza učinkovitosti strategije blagovne znamke S.Oliver na socialnih omrežjih

Na DOBA Fakulteti aktivno sodelujemo s podjetji, saj je kar 70 % študija namenjenega reševanju dejanskih problemov, s katerimi se sooča gospodarstvo.

Študenti za različna podjetja in organizacije, s katerimi ima fakultete v ta namen sklenjene sporazume, pripravljajo številne projektne naloge, poslovne načrte, razvijajo projektne ideje in na ta način pridobivajo zelo pomembna praktična znanja. Sporazumi opredeljujejo sodelovanje pri izvajanju pedagoškega procesa, in sicer pri prenašanju izkušenj iz prakse v študijski proces, pri skupni obravnavi iskanja rešitev problemov, ki jih zaznavajo v podjetjih, pri analizah in projektih, ki jih v študijskem proces izvajajo študenti ter pri izvajanju strokovne prakse v podjetjih.

Tokrat so študenti pri predmetu Strategije družbenih medijev in marketing, pod mentorstvom nosilke predmeta Mateje Planjšek Kristanič, za podjetje s.Oliver, analizirali Strategijo nastopa blagovne znamke s.Oliver na družbenih omrežjih za hrvaško in srbsko tržišče.

Izjava Katje Janko Puh, direktorice PR in marketinga

Študenti so pri predmetu pripravljali timsko nalogo – študijo primera za naše podjetje in sicer za hrvaško in srbsko tržišče, kjer je naša blagovna znamka tudi prisotna. Skupaj z nositeljico predmeta, Matejo Planjšek Kristanič, smo določili temo, in sicer Strategija nastopa blagovne znamke s.Oliver na družbenih omrežjih. Po pripravi strategije, so najboljši timi dobili priložnost, da nam svoje ideje predstavijo tudi v obliki pitcha.

Naše podjetje ima hčerinska podjetja na Hrvaškem in v Srbiji in zato je za nas izrednega pomena, da spremljajo dogajanje v regiji. S predstavljenimi rezultati in predlogi za oglaševanje na družbenih omrežjih smo zelo zadovoljni. Študenti so po eni strani potrdili, da delamo dobro, hkrati pa nam dali uvid v to, kako vidijo našo znamko in kaj od nje pričakujejo. Z veseljem bomo v novem šolskem letu ponovno sodelovali.

Informativni dnevi
Informativni dnevi
Deli
Deli
Online študij
Online študij
Izpolni prijavo
Izpolni prijavo
Deli