Novice

Spremljajte naše novice
05. julij 2022

Bodoči študenti spoznavali najnovejše trende na področju menedžmenta dogodkov in pozitivne psihologije ter se prvič srečali z online študijem

Kar 135 kandidatov za dodiplomske in magistrske študijske programe je uspešno opravilo predmet, ki smo jim ga ponudili brezplačno, z namenom, da pred vpisom spoznajo online študij in si pridobijo nova znanja. Izbrali smo dva aktualna predmeta, in sicer Menedžment dogodkov ter Pozitivna psihologija.

Kar 81 % udeležencev se je za vključitev odločilo z namenom, da pred vpisom dobro spoznajo Dobin model online študija.

Predmet Menedžment dogodkov so izbrali kandidati za vpis v dodiplomske programe. »Študentje so v okviru predmeta spoznali, koliko in kakšne raznovrstne kompetence pridobijo pri študiju. Mnenja sem, da so ugotovili, da je delo intenzivno, zahtevno in jih opremi s povsem konkretno uporabnim znanjem – takšnim, ki ga lahko začnejo uporabljati že 'naslednji dan',« je prepričana mag. Natalie Cvikl Postružnik, nosilka predmeta menedžment dogodkov. »V okviru predmeta so med drugim usvojili teoretične podlage o načrtovanju in umeščanju dogodkov v strategijo podjetja ter kombinacijah različnih orodij za doseganje ciljev. Ob tem so usvojili še znanje o protokolu in bontonu, ki so ga z zoomom (za večino je to bilo novo orodje) predstavili v realnem času.  Do izraza je prišla njihova kreativnost in inovativnost. Naučili so se organiziranja hibridnih in izključno on line dogodkov. Pridobljeno znanje bodo lahko uporabili pri dogodkih v zasebnem življenju – zagotovo bodo rojstnodnevne zabave mnogo bolj pestre – in obratno: službeni dogodki manj resni.« mag. Natalie Cvikl Postružnik

Bodočim študentom magistrskih programov smo ponudili izbirni predmet Pozitivna psihologija, ki ga je izvedel doc. dr. Marko Divjak. Predmet smo izbrali ker v poslovnem svetu pridobiva pozitivna psihologija vedno večji pomen. Je vznemirljiva in navdihujoča mlada veja psihologije. Gradi tisto, kar je v posamezniku pozitivnega – njegova moč in viri. Cilj pozitivne psihologije je izboljšati subjektivno blagostanje (srečo) in funkcioniranje posameznikov, organizacij in skupnosti ter omogočiti, da bi le-ti uspevali. Pri predmetu so udeleženci imeli  priložnost spoznati trende v pozitivni psihologiji, spoznati in uporabiti čuječnost, aplicirati pozitivno psihologijo v delovno okolje, prepoznati svoje značajske moči ter preizkusiti naučeno pri timskem delu.

97 % vključenih bi online študij na DOBA Fakulteti priporočalo znancem, prijateljem, sodelavcem.

Njihovi odzivi po zaključku so zelo pozitivni. V anketi ob zaključku so izpostavili, kaj jim je bilo najbolj všeč: 

  • Celotna online izvedba študija, fleksibilnost in prijazno osebje fakultete.
  • Možnost lastnega razporejanja urnika, prebiranja učnega gradiva in literature ter ogled posnetkov.
  • Želela sem preveriti združljivost tega načina študija z delovnimi obveznostmi in ugotovila, da je to dvoje združljivo. 
  • Zdi se mi, da so priprave na študij zelo koristne, saj tako lahko vsak posameznik ugotovi, če je le-ta zares primeren za njih.
  • Predmet je bil izjemno zanimiv, ker za razliko od suhoparnih izpitov, smo morali tukaj dejansko pokazati kaj smo se naučili. In mi to veliko bolj ustreza, ker dejansko pokažemo, kaj znamo in ne samo kaj se naučiš na pamet in potem pozabiš. To znanje, ki smo ga pridobili pri tem predmetu nam bo ostalo.
  • Učitelji so izjemni in zelo hitro odzivni. Ker, ko imaš težavo rabiš pomoč takoj oni pa so nam res priskočili takoj na pomoč. Čestitke izjemni ste.
  • Resnično vrhunska predaja celotnega znanja, podpora, motiviranje in razumevanje z strani nosilca predmeta kot tudi mentorice. Hvala obema in hvala vam, da ste mi omogočili biti del tega programa.
  • Da mi ni treba sedeti v učilnici in čakati, da bo pouka konec in sem zaradi tega veliko bolj produktivna in posledično pridobim več znanja.
  • Predvsem izredna raznolikost in praktičnost dela kot tudi spoznavanje z vsemi oblikami platform, ker dandanes vse to zelo potrebujemo. Res ogromno sem se naučila v tem mesecu. Hvala.
  • Hvala, da ste mi omogočili ta demo predmet in ker nam pomagate, da si izboljšamo svoje znanje. V znanju je moč in tega nam ne more nihče vzeti.
Informativni dnevi
Informativni dnevi
Deli
Deli
Online študij
Online študij
Izpolni prijavo
Izpolni prijavo
Deli