Novice

Spremljajte naše novice
13. december 2018

Dekan, visokošolska učiteljica in diplomant udeleženci International Scientific Business Conference: Leadership and Management

V četrtek, 13. decembra, bodo predstavniki naše fakultete s predavanji sodelovali na 4th INTERNATIONAL SCIENTIFIC BUSINESS CONFERENCE: LEADERSHIP AND MANAGEMENT - LIMEN 2018, ki bo potekala v Hotelu Moskva v Beogradu.

Dekan DOBA Fakultete prof. dr. Rasto Ovin bo imel uvodno plenarno predavanje z naslovom SHOULD PRODUCTION FUNCTION WIN OVER THE THEORY OF OPTIMUM CURRENCY AREA? V svojem prispevku primerja delovanje in posledice obeh ekonomskih konceptov za nadaljnjo rast EU. Praksa v zadnjih nekaj letih kaže na posledice neupoštevanja meril Teorije optimalnega valutnega območja, kjer imamo različen gospodarski položaj v članicah in nepripravljenost za medsebojno pomoč. Po drugi strani pa razširjena produkcijska funkcija dokazuje, da je globlja integracija v EU edina možnost za rast članic.

Izr. prof. dr. Tina Vukasović in diplomant Doba Fakultete Mario Filipan bosta imela predavanje z naslovom 'MARKETING STRATEGY ON THE ENTRY OF SELECTED ENTERPRISE ON INTERNATIONAL MARKET”. Pravilno izbrana in uspešno izvedena strategija trženja je ključni dejavnik uspešnosti podjetja. Z globalizacijo in poenotenim gospodarskim trgov v EU, imajo podjetja priložnost ponujati svoje izdelke oziroma storitve na tujih trgih. V prispevku avtorja prikazujeta proces izbora in prilagajanja strategije trženja ob vstopu izbranega podjetja na tuji trg ter ocenjevanje njene uspešnosti pri poslovanju izbranega podjetja. Primer se umešča v panogo dentalnega turizma.

Program konference je viden na povezavi: http://www.limen.org.rs/uploads/4/7/0/4/47046595/limen_2018_conference_agenda.pdf

Informativni dnevi
Informativni dnevi
Deli
Deli
Online študij
Online študij
Izpolni prijavo
Izpolni prijavo
Deli