Novice

Spremljajte naše novice
31. januar 2020

Delodajalci so ocenili

Anketiranje diplomantov je eno izmed ključnih orodij pridobivanja informacij o uspešnosti naših diplomantov na trgu dela in pridobivanju informacij o ustreznosti in uporabnosti znanj in kompetenc, ki so jih med e-študijem na pridobili oziroma razvili.

Na DOBA Fakulteti je do danes diplomiralo že 4747 diplomantov in magistrov. Rezultati so dobri, saj diplomanti visoko ocenjujejo koristnost pridobljenih znanj in kompetenc za njihovo uspešno delovanje v poslovnem svetu.

K anketiranju smo povabili podjetja, za katera vemo, da so njihovi zaposleni diplomirali na DOBA Fakulteti v zadnjem letu. Od vseh, ki so se odzvali, je 42 % podjetij iz gospodarstva, 21 % mikro, 34 % manjših, 20 % srednje velikih in 25 % velikih.

Kompetence, ki jih delodajalci v letošnji anketi izpostavljajo kot ključne in jih bodo v prihodnosti od zaposlenih zmeraj bolj zahtevali, so: osebni razvoj, samoiniciativnost in nenehno učenje. Prav pri teh kompetencah pa delodajalci opažajo tudi največji napredek pri njihovih zaposlenih – diplomantih DOBA Fakultete.

Kar 64% diplomantov bo napredovalo, zamenjalo delovno mesto, dobilo višjo plačo ali stimulacijo.

Da diploma prinaša razvoj kariere, napredovanje na delovnem mestu, dokazujejo tudi rezultati vprašanja Kako vidite možnosti napredovanja diplomantov DOBA Fakultete v vašem podjetju/ustanovi?


​​​​​​Diploma prinaša razvoj kariere.

Informativni dnevi
Informativni dnevi
Deli
Deli
Online študij
Online študij
Izpolni prijavo
Izpolni prijavo
Deli