Novice

Postavljena so izhodišča za ustanovitev 7 inovacijskih centrov za pametne in zelene rešitve na Zahodnem Balkanu
26. januar 2023

DOBA Fakulteta je nosilka projekta SMART: Ustanovitev 7 inovacijskih centrov za pametne in zelene rešitve na Zahodnem Balkanu

Na partnerskem sestanku mednarodnega projekta SMART, ki ga vodi DOBA Fakulteta, smo 23. in 24. januarja 2023 oblikovali izhodišča za ustanovitev inovacijskih centrov za pametne in zelene rešitve na sedmih partnerskih univerzah iz Albanije, Bosne in Hercegovine in Črne gore.

Mednarodni projekt SMART (Smart Innovation Centres for the Development of Innovative and Entrepreneurial Thinking to Facilitate the Development of Sustainable Smart Solutions in the Western Balkans) združuje 14 partnerjev, 10 visokošolskih ustanov in 4 posredniške organizacije, z namenom premagovanja problema nizke inovacijske zmogljivosti na področju pametne specializacije v ciljnih državah Zahodnega Balkana. Projekt je oblikovan tako, da sistematično podpira partnerske univerze, da presežejo svojo vlogo ponudnika znanja in postanejo aktivni oblikovalci regionalnega inovacijskega ekosistema preko inovacijskih centrov za pametne in zelene rešitve, ki bodo ponujali različna usposabljanja in svetovalne storitve na izbranih področjih pametne specializacije, kot so npr. krožno gospodarstvo, pametno kmetijstvo, pametna mesta in vasi, …

Na sestanku, ki smo ga gostili na DOBA Fakulteti, so se nam pridružili tudi zanimivi gosti, ki so predstavili ključne slovenske strateške poglede na pametno specializacijo in svojo dobro prakso na področju uvajanja pametnih in zelenih rešitev:

Udeleženci sestanka so bili zadovoljni z delom na sestanku in navdušeni nad naprednimi rešitvami, ki jih ponujajo slovenska podjetja na področju pametne specializacije. 

 

Informativni dnevi
Informativni dnevi
Deli
Deli
Online študij
Online študij
Izpolni prijavo
Izpolni prijavo
Deli