Novice

Spremljajte naše novice
20. september 2023

Doba Fakulteta na Jesenski šoli 2023: Učenje in izmenjava dobrih praks

Doba Fakulteta je ponosno sodelovala na Jesenski šoli terciarnega izobraževanja 2023, ki jo je organiziral Cmepius. Na tem izjemnem dogodku, ki je potekal med 7. in 8. septembrom v Bohinju, smo bili priča raznolikim predstavitvam in delavnicam, ki so poglobile naše razumevanje pomembnosti Erasmus mobilnosti, inkluzije študentov z manj priložnostmi ter pomembnosti zavedanja o izzivih, kot je ADHD.

Erasmus koordinatorica naše fakultete, Nina Turčin, je bila aktivna udeleženka dogodka, kjer je pridobila neprecenljive vpoglede in izkušnje.

Erasmus mobilnost in pogodbene obveznosti

Eden od ključnih elementov Jesenske šole terciarnega izobraževanja 2023 je bila osredotočenost na pogodbene obveznosti, povezane z Erasmus mobilnostjo. Sporazum, njegove priloge ter Vodnik za prijavitelje so ključnega pomena za nemoteno delovanje programa Erasmus, ki študentom in zaposlenim/učiteljem omogoča izkušnjo življenja in učenja v tujini.

Inkluzija in študenti z manj priložnostmi

V okviru Jesenske šole je bila organizirana tudi delavnica o inkluziji študentov z manj priložnostmi. Inkluzija je ključnega pomena za izobraževalne ustanove, saj si prizadevajo za enakopravno vključevanje vseh študentov, ne glede na njihovo ozadje, sposobnosti ali omejitve. Doba Fakulteta se zavzema za odprtost in dostopnost izobraževanja ter je že svojo Strategijo vključevanja študentov z manj priložnostmi dopolnila skladno s slišanim v Bohinju.

Ena od izjemnih predavanj na Jesenski šoli je bila predstavitev o ADHD, ki jo je izvedel Matic Novak. ADHD (motnja pozornosti s hiperaktivnostjo) je vse pogostejša težava med študenti. Razumevanje te motnje in učinkoviti pristopi do študentov, ki živijo s to motnjo, so ključni za zagotavljanje, da vsi študenti dosežejo svoj polni potencial.

V zaključku lahko rečemo, da so takšni dogodki, kot je Jesenska šola terciarnega izobraževanja 2023, neprecenljivi za izobraževalne ustanove. Prinašajo nam vpoglede, znanje in izkušnje, ki krepijo našo predanost kakovostnemu izobraževanju, enakim možnostim za vse študente in uspešni izvedbi mobilnosti v sklopu Erasmus programa.

>> Več o Erasmus mobilnostih na DOBA Fakulteti

Informativni dnevi
Informativni dnevi
Deli
Deli
Online študij
Online študij
Izpolni prijavo
Izpolni prijavo
Deli