Novice

Spremljajte naše novice
21. februar 2022

DOBA Fakulteta uspešno začela nov mednarodni projekt


V okviru sheme Erasmus + Sodelovalna partnerstva v poklicnem izobraževanju in usposabljanju smo pričeli z mednarodnim projektom, ki bo trajal 2 leti. V januarju in februarju so potekali prvi partnerski sestanki na novem mednarodnem projektu, pri katerem kot partner sodeluje tudi DOBA Fakulteta: Digital upskilling of the existing ageing workforce (DIG-AGE+).

Nosilec projekta je UCL Limburg iz Belgije, v projektu pa poleg DOBA Fakultete sodelujejo še partnerske institucije iz Francije, Poljske, Finske, vključno z Businet, ki je globalna mreža visokošolskih izobraževalnih institucij s sedežem v Belgiji.

Namen projekta je ljudem dati priložnost za učenje v kateri koli fazi življenja. Usmerjen je tako v usposobljene strokovnjake kot tudi manj izkušene delavce, vključno s tistimi, ki iščejo poklicno spremembo in nove zaposlitvene priložnosti. Poleg tega je projekt namenjen izboljšanju  digitalnih veščin z razvojem fleksibilnega učnega okolja, ki temelji na IKT. Zagotovljeno bo posebno usposabljanje o digitalnih veščinah, ki so potrebne za izboljšanje profesionalne uspešnosti, kot je obravnavano v okviru EU DigComp Framework.

Sodelovanje v mednarodnih projektih in širjenje mreže partnerskih institucij je ena izmed ključnih strategij DOBA Fakultete. Dosedanje izkušnje v mednarodnih projektih so zelo dobre, saj se poleg dela na mednarodnem projektu izvajajo še druge oblike sodelovanja s partnerskimi institucijami, kot npr. virtualna mobilnost, mobilnost osebja in učiteljev, študijski obiski in skupno delo na znanstveno-raziskovalnem področju.

 

Informativni dnevi
Informativni dnevi
Deli
Deli
Online študij
Online študij
Izpolni prijavo
Izpolni prijavo
Deli