Novice

Spremljajte naše novice
21. februar 2022

DOBA Fakulteta v projektu mednarodne virtualne mobilnosti: Hackathon - Hack the waste 2022


Hackathon - Hack the waste 2022 projekt ponuja odlično priložnost za mednarodno, medkulturno sodelovanje v virtualnem okolju, timsko delo v mešanih timih in pozitivni pristop k reševanju izzivov. Reševanje aktualnih problemov s področja ravnanja z odpadki, letos se bodo še posebej fokusirali na področju ravnanja s hrano oz. v prehranski industriji ter naravnanostjo na trajnostni razvoj.

Nosilec projekta je UCLL iz Belgije, v projektu pa poleg DOBA Fakultete s svojimi študenti, učitelji/ mentorji ter strokovnimi sodelavci sodeluje še 11 partnerskih institucij iz Belgije, Južne Afrike, Brazilije, Latvije, Danske, Norveške, Nizozemske - članice Businet, ki je globalna mreža visokošolskih izobraževalnih institucij s sedežem v Belgiji.

Študenti, ki prihajajo iz različnih področij študija, kar zagotavlja interdisciplinarnost (poslovanje, IT, krožna ekonomija, finance, itd.), bodo na 24-urnem Hackathonu 25. in 26. marca v mednarodnih timih reševali izzive na področju upravljanja z odpadki, ki nastajajo v različnih panogah, npr. letos s poudarkom na ravnanju z odpadki v prehranski industriji ipd.

Študenti, ki želijo sodelovati v tem mednarodnem izzivu, se prijavijo do 4. marca 2022 preko www.hackthewaste.com.

Sodelovanje v mednarodnih projektih in širjenje mreže partnerskih institucij je ena izmed ključnih strategij DOBA Fakultete. Dosedanje izkušnje v mednarodnih projektih so zelo dobre, saj se poleg dela na mednarodnem projektu izvajajo še druge oblike sodelovanja s partnerskimi institucijami, kot npr. virtualna mobilnost, mobilnost osebja in učiteljev, študijski obiski in skupno delo na znanstveno-raziskovalnem področju.

Informativni dnevi
Informativni dnevi
Deli
Deli
Online študij
Online študij
Izpolni prijavo
Izpolni prijavo
Deli