Novice

Spremljajte naše novice
03. december 2020

Dobina tradicionalna dobrodelna akcija: prispevajmo k nasmehom otrok

Zaradi epidemiološke slike bomo dobrodelno akcijo letos izpeljali samo med zaposlenimi na DOBI.

Vonj po piškotih in cimetu, praznični okraski, otroški smeh, božične melodije ... December je mesec velikih pričakovanj in obdarovanj, ko nas vse prevzamejo čustva in prepoznamo srečo v ljudeh, ki nas obkrožajo. Žal pa nimajo vsi takšne sreče, saj so v svetu, v katerem živimo, otroci primorani sprejemati pomoč, ker so žrtve nasilja in zlorab. Na srečo pa obstajajo ustanove in programi, ki opravljajo plemenito poslanstvo nudenja pomoči, ki bo tem otrokom polepšalo te čarobne decembrske dni. Tokrat bomo na Dobi z dobrodelnostjo razveselili otroke iz socialno ogroženih družin mesta Maribora, in sicer v Materinskem domu in v Svetovalnici za žrtve nasilja in zlorab Maribor.

Veseli in hvaležni smo, da se je glavni govorec z naše mednarodne konference, ki je potekala novembra, dr. John Stanton, odpovedal svojemu honorarju v dobro Dobinega dobrodelnega sklada. Celoten znesek bomo tako namenili za otroke obeh ustanov in jim skupaj z našimi prispevki na usta pričarali nasmeh v predprazničnem času.

Če želite tudi vi socialno šibkejšim polepšati praznične dni, vas vabimo, da poiščete druge organizacije in iniciative ter jim pomagajte po svojih močeh.

Družbena odgovornost in humanitarnost na Dobi >>

Informativni dnevi
Informativni dnevi
Deli
Deli
Online študij
Online študij
Izpolni prijavo
Izpolni prijavo
Deli