Novice

Spremljajte naše novice
23. junij 2020

Dobini štirje letni časi solidarnosti 2020

Družbeno odgovorno ravnanje je sestavni del Dobine poslovne filozofije in se odraža v odnosu do študentov, profesorjev in mentorjev ter v odnosu do družbe in okolja. Še posebej smo občutljivi za stiske otrok. 

V prvi polovici leta 2020 smo tako v organizaciji Tima za trajnost poslovanja izvedli aktivnosti v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine, Društvom center za pomoč mladim, Mladinskim domom Maribor in Zavetiščem za živali Maribor.

V sklopu projekta Botrstvo Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje smo za eno leto poslali botri petim otrokom in mladostnikom iz družin v stiski. Naša srca pa ogrejejo hvaležna pisma otrok, ki jim omogočamo obšolske dejavnosti, izlete, šolske potrebščine … Predviden skupni letni znesek donacije znaša 1.800 EUR.

Nadaljevali smo s pomladno donacijo Zavetišču za živali Maribor. Nakupili smo veliko kvalitetne hrane za muce in pse ter posebnih prehranskih dodatkov za slabotne in obolele živali ter mladičke. Vrednost donacije je znašala 400 EUR. 

Nato smo Doživljajskemu igrišču Društva Center za pomoč mladim podarili les in mivko za prenovo njihovega velikega peskovnika v skupni vrednosti 400 EUR.

V tem poletnem času smo donacijo podarili Zvezi prijateljev mladine Maribor, ki organizira letovanja, zdravstvena letovanja in mednarodna letovanja za otroke Podravja (območje Maribor, Ptuj, Slovenska Bistrica, Ormož in Lenart), in dvema otrokoma omogočili obmorsko letovanje v Poreču. Prav tako pa smo Mladinskemu domu Maribor, ki letos organizira letovanje na Kolpi, namenili sredstva za 2 otroka oz. mladostnika. Skupno smo obema organizacijama namenili nekaj več kot 1.200 EUR in s tem polepšali poletje otrokom iz socialno šibkejših družin.

Smo tudi ponosni prejemniki Slovenske nagrade za družbeno odgovornost HORUS 2019.

DOBA - štirje letni časi solidarnosti   Akademska svetovalka na DOBA Fakulteti - štirje letni časi solidarnosti   Dobini štirje letni časi solidarnosti   Doba izvaja projekt štirje letni časi solidarnosti          

božič - štirje letni časi solidarnosti 

Informativni dnevi
Informativni dnevi
Deli
Deli
Online študij
Online študij
Izpolni prijavo
Izpolni prijavo
Deli