Novice

Spremljajte naše novice
21. april 2024

Dr. Martina Plantak na mednarodni znanstveni konferenci o evropskih družbah v kontekstu anomije in kognitivno-etične disonance

Mednarodna znanstvena konferenca 'Evropske družbe v času anomije in kognitivno-etike disonance', ki jo je organiziral Inštitut za razvojne in strateške analize (IRSA), je potekala v Strunjanu od 17. do 21. aprila 2024. Dr. Martina Plantak, asistentka raziskovalka na DOBA Fakulteti, je na konferenci delila svoje strokovno znanje in perspektive o političnih trenjih na Hrvaškem ter njihovem vplivu na druge podsisteme in javno mnenje. Dogodek je združil številne akademike in strokovnjake, ki so se osredotočili na ključne izzive, s katerimi se soočajo evropske družbe.

Skozi razprave o širokih temah, kot so socio-ekonomske analize, politična trenja, socialne krize in vpliv znanosti na družbo, je konferenca odprla pot za razumevanje in reševanje kompleksnih družbenih izzivov, s katerimi se soočajo sodobne družbe. Te razprave so spodbudile kritično razmišljanje in poglobljeno analizo, kar je ključno za razvoj odzivnih in družbeno odgovornih pristopov. Poudarile so tudi potrebo po integraciji znanstvenih odkritij v praktične aplikacije in politične odločitve, kar je ključno za oblikovanje trajnostnih rešitev v hitro spreminjajočem se svetu.

Konferenca je poudarila pomen mednarodnega sodelovanja in medkulturnega razumevanja, ki sta ključna za gradnjo bolj povezanega in razumevajočega sveta.

S tem je DOBA Fakulteta potrdila svojo zavezanost k izobraževanju vodij prihodnosti, ki bodo sposobni premišljeno nasloviti globalne izzive in voditi družbene inovacije.

Informativni dnevi
Informativni dnevi
Deli
Deli
Online študij
Online študij
Izpolni prijavo
Izpolni prijavo
Deli