Novice

Čaka me veliko dela
16. november 2018

Erasmus pozdrav iz Münchna

Tom Šfiligoj je študent Dobinega e-študija, ki je novembra pričel Erasmus prakso v Nemčiji. Zapisal je svoje prve vtise.

»Velikokrat sem slišal, kako je dejansko delo v pisarni popolnoma drugačno od šole oziroma študija. Sam sem se pripravljal na to, starši so me pripravljali na to in tudi prijatelji so me opozarjali na to. A vseeno sem bil, kljub vsem pripravam, prvi dan popolnoma zmeden in raztresen, zdelo se mi je kot, da sem prišel v nek nov svet. In tudi sem, nekako. Mentor mi je razkazal pisarno, pokazal, kje je moje mesto v njej ter mi dal podatke za vpis v računalnik. Vpisal sem se v Outlook s službenim e-mail naslovom, potem pa šok - čakalo me je že 20 sporočil, večina od njih z uporabniškimi imeni in gesli za vse možne platforme, ki jih v podjetju uporabljajo, tako kot tudi naloge mentorja. Zraven pa še največje presenečenje: E-mail direktorja, ki mi je sporočil, da smo dobili novega partnerja za izmenjavo ''linkov'' in da lahko to partnerstvo že od prvega dneva prevzamem jaz. Zraven je bila seveda še manjša ovira z jezikom, saj kljub temu, da mi gre nemščina kar dobro, nisem poznal večine izrazov, ki jih uporabljajo v poslovnem svetu in marketingu. Povrh vsega pa še nekaj sodelavcev, ki govorijo čisto ''bavarščino'', ki bi jo lahko šteli kar za nov jezik, saj se tako razlikuje od nemščine. 

Naše podjetje TargetVideo ima v lasti 4 spletne strani, kjer pa največji poudarek dajemo najboljši strani izmed štirih - Hallo:Eltern, ki je eden izmed vodilnih digitalnih ponudnikov za mlade starše. Naše glavno delo pri teh 4 magazinih je izdelava videov in foto galerij, s tem tudi največ zaslužimo. Za promocijo teh štirih spletnih strani pa imamo tudi 15 Facebook strani ter Pinterest račune.

Tako, malo za okvirni opis, poslanstva podjetja, kaj pa so moje naloge?

Tom Šfiligoj je študent Dobinega e-študijaPo začetni zmedenosti, sem se dokaj hitro zbral in ujel, nato pa, ker je začetek meseca, sem začel delati vsa mesečna poročila naših štirih strani, Facebook strani ter Facebook oglasov. Nato sem vsem partnerjem poslal naše članke, ki vsebujejo naš lasten video ali foto galerijo in so bili naši najboljši ''performerji'' v preteklem mesecu. Ta izmenjava člankov, temelji na teoriji, da članke, ki smo jih objavili na Facebooku in so dobili največ obiskov, pošljemo partnerjem, ki pa jih nato objavijo na svoji Facebook strani in tako mi dobimo dodatne obiske. 

Za naprej me čaka še veliko novega dela, kar lahko vidim po vseh platformah za katere sem dobil uporabniško ime in geslo: Skystream, JW Player, Geckoboard, Google Analytics, Google Ads Manager, Bannersnack, Mailchimp, Attlasian ...

Komunikacija, kljub odprti pisarni in majhnemu številu zaposlenih (15) poteka večinoma prek Chat sistema Slack, moram pa reči, da so vsi v podjetju prijazni do mene, zelo veliko pa mi pomaga mentor, ki mi je vedno na voljo za vprašanja, ki jih imam. Pri direktorju pa vidim, da je zelo motiviran za dobre rezultate, saj je to podjetje ustanovil pred 4 leti in od vsakega posameznika pričakuje veliko in to mi je tudi všeč.«

Izkoristite Erasmus možnosti tudi vi, trenutno je odprt razpis

Informativni dnevi
Informativni dnevi
Deli
Deli
Online študij
Online študij
Izpolni prijavo
Izpolni prijavo
Deli