Novice

Spremljajte naše novice
05. marec 2018

ERASMUS UTRINKI Prvi mesec v Parizu

Dorotea Borković, študentka online študija Marketing, družbeni mediji in odnosi z javnostmi, je sporočila svoje vtise po pretečenem prvem mesecu Erasmus mobilnosti. Praktično izobraževanje opravlja v čudovitem Parizu.

Dorotea Borković, študentka DOBA FakultetePariz je mesto, v katerem se zelo dobro počutim in se vanj vedno znova vračam.  Prvo polovico februarja je snežilo, prvič v zadnjih petih letih. Mesto svetlobe je bilo mesto beline. Danes ni snega, zunaj je vetrovno in mrzlo, vendar lepo.

V Parizu živim v židovskem delu Créteil, ki je oddaljen 15 km od srca Pariza.

Ob osmih grem z metrojem do postaje Filles du Calvaire in potem pet minut peš do turistične agencije, v kateri opravljam prakso. Na praksi sem od  9. do 17. ure. Delam s prijazno gospo Biljano. V tem mesecu sem bolj spoznala podjetje, njegovo misijo, vizijo in poslovne cilje. Naučila sem se rezervacijski sistem Sabre, receptivo, ki pomeni organiziranje namestitve za potnike na vseh destinacijah sveta.  Popoldan se učim francosko, poleg jezika spoznavam tudi francosko kulturo in običaje. Ne glede na vreme se vsak dan sprehajam po Parizu, kjer si ogledujem njegove znamenitosti. Obiščem jih večkrat in kljub temu vedno znova odkrivam nove skrivnosti tega mesta. Moja aplikacija na telefonu pove, da sem prehodila že več kot 100 km.

Vtis Pariza je čudovit, prijeten in nepozaben. Vsak dan odkrivam veliko lepih kotičkov. Sprehajam se brez natančnega načrta in cilja. Fotografiram, sedim v cafeju in uživam v vsem, kar je francosko.

Dorotea Borković

»Pariz je popoln, Pariz je strop človeštva … Kdorkoli vidi Pariz misli, da vidi temelj celotne zgodovine, vmes pa nebo in zvezde. Pariz je sinonim za kozmos …  nima meja. Pariz ne ustvarja samo zakonov, ustvarja tudi modo. Pariz je lahko neumen, če hoče, včasih si celo dovoli to razkošje ... Je več kot velik, je brezmejen. Zakaj? Ker si upa«.

Victor Hugo, Nesrečniki

DOBA Fakulteta: ponosna lastnica Erasmus listine.

 

Informativni dnevi
Informativni dnevi
Deli
Deli
Online študij
Online študij
Izpolni prijavo
Izpolni prijavo
Deli