Novice

Spremljajte naše novice
14. april 2020

Gostja iz prakse pri predmetu Teorija in praksa dobrodelništva in solidarnosti

Na DOBA Fakulteti, ki se ponaša s sodobno online izvedbo študijskih programov in mednarodno akreditiranim online študijem, s katerim širimo dostopnost in fleksibilnost izobraževanja, krepimo uporabnost znanj tako, da v predmete vključujemo gostujoče predavatelje iz prakse.

V sredo, 15.aprila, bomo tako pri predmetu Teorija in praksa dobrodelništva in solidarnosti v programu Inovativni menedžment v sociali in izobraževanju gostili mag. Helena Zevnik Rozman iz Karitas, ki ima številne izkušnje s področij zdravstvene dejavnosti, karitativnega-socialnega področja ter pedagoškega področja. S študenti pa bo delila zlasti svoje desetletne izkušnje delovanja v okviru organizacije Slovenska karitas na izbrano tematiko

Gostujoče predavanje Helene Zevnik Rozman na DOBA Fakulteti

O predavateljici

Mag. Helena Zevnik Rozman
Poklic:
višja medicinska sestra, prof. zdravstvene vzgoje; magistrica znanosti na področju managemeta neprofitnih organizacij

Delovne izkušnje
Na področju zdravstvene dejavnosti:
delo na Onkološkem inštitutu, v patronažni službi ZD Ljubljana, zasebni kirurški ambulanti, svetovalnici za ženske po operaciji dojke.
Na karitativnem - socialnem področju: že deseto leto delam na Karitas (Zavod Pelikan Karitas in Slovenski karitas). Glavna področja dela: vodenje socialno varstvene storitve pomoč na domu, razvoj programov za starejše, izobraževanje prostovoljcev za delo s starejšimi, urednica glasila za prostovoljce Karitas, vodenje in izvajanje programa Počitnic Biserov – letovanja za otroke iz socialno ogroženih družin (vključno s pripravo prostovoljcev), razvoj prostovoljstva in izobraževanje prostovoljcev, organizacija dobrodelnega koncerta Klic dobrote, sodelovanje v raznih vladnih delovnih skupinah za pripravo zakonodaje in strategij …
Na pedagoškem področju: zunanja strokovna sodelavka Zdravstvene fakultete v Ljubljani, vodenje kliničnega usposabljanja na področju patronažnega varstva.

 

Informativni dnevi
Informativni dnevi
Deli
Deli
Online študij
Online študij
Izpolni prijavo
Izpolni prijavo
Deli