Novice

Spremljajte naše novice
10. april 2024

Gostujoča predavanja in priložnost za sodelovanje med študenti in podjetji v mesecu aprilu 2024 na DOBA fakulteti

Na DOBA Fakulteti tesno prepletamo teorijo s prakso in v ta namen vedno znova sklepamo sporazume o sodelovanju s podjetji. S tem širimo obzorja praktičnega izobraževanja in povezovanja teorije z realnim svetom poslovanja. Tako so pridobljena znanja študentov obogatena z dra gocenimi spoznanji iz prakse.

Sporazum o sodelovanju smo podpisali z Mlekarno Celeia d.o.o. in gostili bomo predstavnico podjetja, gospo Aleksandro Zajc mag., vodjo razvoja in tehnologije v Mlekarni Celeia d.o.o.

Udeležba na predavanju je še posebej pomembna za študente, saj jim bo gostujoča predavateljica predstavila najnovejše pristope k razvoju novih izdelkov, kako se te naloge lotevajo v praksi, kateri novi izdelki so pred kratkim ugledali luč sveta ter kako bodo našli pot do polic trgovin. Študentje  bodo pa na podlagi pridobljenih informacij reševali svoj izziv pri predmetu Menedžment izdelkov, storitev in blagovnih znamk, katerega nosilka je prof. dr. Tina Vukasović.


Pomembno partnerstvo smo na DOBA Fakulteti sklenili s  podjetjem SPAR Slovenija. V sklopu tega sodelovanja bo pri predmetu Odnosi z javnostmi in družbena odgovornost, katerega nosilka je viš. pred. mag. Natalie Cvikl Postružnik organizirali izjemno zanimiv dogodek, kjer se bodo študenti lahko neposredno seznanili z izkušnjami in praksami s področja odnosov z javnostmi.

V pogovoru, ki bo združil teorijo in prakso, bodo študenti imeli priložnost prisluhniti gospe Lei Cimperman Acman, vodji odnosov z javnostmi pri SPAR Slovenija, in nosilki predmeta Odnosi z javnostmi in družbena odgovornost, višji predavateljici mag. Natalie Cvikl Postružnik. Razprava bo osredotočena na najboljše primere iz prakse, ki jih bosta predstavnici delili, s čimer bodo študenti lahko pridobili dragocen vpogled v realne situacije in izzive, s katerimi se soočajo strokovnjaki za odnose z javnostmi.

Gospa Lea Cimperman Acman je po izobrazbi diplomirana komunikologinja, ki ima več kot osemnajst let izkušenj na področju korporativnega komuniciranja. Svojo kariero je začela v finančno-zavarovalniški panogi, delala je v takrat največji finančni skupini KD Group, Adriaticu Slovenici in zavarovalnici Generali. Iz pregovorno konservativne panoge jo je pot po 15 letih vodila v kreativne vode oziroma industrijo, ki nikoli ne spi. Kot vodja odnosov z javnostmi se je zaposlila v največji medijski hiši v Sloveniji POP TV, kjer je zadnja tri leta pridobivala dragocen vpogled v zakulisje informativne in zabavne produkcije, s katerim je svoje dolgoletne komunikacijske izkušnje še dodatno nadgradila.

V začetku letošnjega leta je prevzela vlogo vodje odnosov z javnostmi v podjetju SPAR, ki se z več kot 5200 zaposlenimi uvršča med največje trgovce v Sloveniji. Verjame, da komunikacija povezuje, kar je vsa ta leta tudi vodilo pri njenem delu.

Informativni dnevi
Informativni dnevi
Deli
Deli
Online študij
Online študij
Izpolni prijavo
Izpolni prijavo
Deli