Novice

Podporno okolje za podjetništvo
09. november 2018

Gostujoče predavanje

Gordana Ćorić, lastnica svetovalne družbe Festina lente, predavateljica na Univerzi VERN' in mentorica v študentskem inkubatorju, bo imela zanimivo gostujoče predavanje o podpornem okolju za podjetništvo.

Vloga podjetnikov v družbi je zelo pomembna, saj nenehno odkrivajo nove priložnosti, razvijajo nove proizvode in storitve, inovirajo obstoječe poslovne modele, ustvarjajo prihodke in prispevajo k rasti BDP, kreirajo nova delovna mesta, rušijo mite in presegajo meje ….

Vendar sama pripravljenost za podjetniško aktivnost ni dovolj. Pomembna je kultura (spoštovanje vrednot; tudi sprejemanje podjetniškega neuspeha in pripravljenost brezpogojne podpore, če do tega pride); infrastruktura za podjetništvo (od izobraževalne, kulturne, rekreacijske, socialnih podjetij); do podjetniškega podpornega okolja v obliki različnih programov, iniciativ v podporo podjetnikom, zbornic, razvojnih centrov, svetovalne mreže, mentorjev, finančnih programov, inkubatorjev, hubov, akceleratorjev ipd, do programov usposabljanja mladih za podjetništvo….

In o slednjem bo tekla beseda v našem druženju z mag. Gordano Ćorić. Predavanje bo potekalo v hrvaškem jeziku!

O predavateljici

Gordana Ćorić je lastnica svetovalne družbe Festina lente (poslovne storitve, svetovanje, programi za usposabljanje), je predavateljica na Univerzi VERN' in mentorica v študentskem inkubatorju. Magistrirala je s temo „Izzivi podjetništva za hitro rastoča podjetja (gazele) na Hrvaškem na poti proti Evropi“ na Ekonomski fakulteti v Osijeku, trenutno pa je na doktorskem študiju Entrepreneurship and Innovativeness v Osijeku.

Je članica Regionalnega svetovalnega odbora Social Innovation Laboratory, strokovnih komisij na nekaj projektih (Hrvaški kvocient inovativnosti, Družbeno dogovorno poslovanje za vse, Hrvaške gazele, Practicing Design and Rethinking Design Education, The Inkubator, Crowdfunding akademija, HULT Global Challenge, ipd.) ter članica mreže trenerjev/svetovalcev za družbeno odgovorno poslovanje, franšizno poslovanje, socialno podjetništvo, crowdfunding, itd.

Zaradi svojih izkušenj pri izvajanju interaktivnih podjetniških programov ter medsektorskega sodelovanja, sodeluje v programih sodelovanja s Hrvaškim dizajnerskim društvom, Hrvaškim združenjem delodajalcev, IMPACT Hubom, Univerzo Filaks, visokošolskimi izobraževalnimi institucijami na razvoju podjetniških programov in številnimi drugimi sektorji.

Informativni dnevi
Informativni dnevi
Deli
Deli
Online študij
Online študij
Izpolni prijavo
Izpolni prijavo
Deli